2022

Vacheron Le Rosé (ØKO/BIO)

I udkanten af Sancerre by ligger en lille mark med Pinot Noir. Dyrket biodynamisk med et lavt høstudbytte leverer marken noget af områdets bedste druemateriale til rosévin, og denne vin afspejler dermed den samme fintslebne kombination af renhed, balance og intensitet, som vi kender fra Vacherons evigt populære hvide Sancerre-vine. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 329,00 DKK
 • Køb 12 og spar 329,00 DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 365,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
419,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4607.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

I udkanten af Sancerre by ligger en lille Parcel tilplantet med Pinot Noir. Som en ironisk konsekvens af den centrale placering blev parcellen aldrig indlemmet i appellationen Sancerre, da de blå druer i 1958 fik samme status som Sauvignon Blanc, og da det heller ikke skete ifb. med revisionen i 1998, har Vacheron ikke lov til at klassificere vinen derfra højere end 'Vin de Loire'. Dyrket biodynamisk med et lavt høstudbytte leverer parcellen ikke desto mindre noget af områdets bedste druemateriale til rosévin, der i kraft af en kort maceration og efterfølgende gæring på ståltanke formår at levere en imponerende renhed og balance hos Vacheron.

Aroma og smag

Både i duft og smag byder aromaen fra glasset på friskplukkede hindbær og ribs med et twist af blodappelsin og grape. På tungen fremstår vinen mediumfyldig, rund og elegant med en saltet note i eftersmagen. Og så er der både friskhed fra syren og et twist af bitterhed, som imødekommer den markante frugtoplevelse på fornem vis.

Serveringsforslag

Le Rosé fra Vacheron er dermed et formidabelt glas at nyde på terrassen i sommerhalvåret. Vinens struktur gør den desuden oplagt at nydes til lette anretninger med oliven, saltmandler og tørre oste. Når det kommer til mere etablerede anretninger, anbefaler vi grillet fisk, grillet squash og aubergine samt stegt laks eller kylling. Vi anbefaler servering ved 6-8 grader.

Anmeldelser

92 point - Jyllands-Posten, juni 2022:

"Spændstig biodynamisk Loire-vin, der både er enormt velstruktureret, knastør og drivende saftig. Klassevin med andre ord, der nærmest skriger på gastronomisk modspil, for den har sit salte bid og ranke, bittersøde væsen med sig. Den må endelig ikke drikkes for kold, for så forsvinder frugtens fine nuancer i kulden. Ikke at den ikke besidder intensitet, for det gør den. Den er pakket med ganske eksotiske frugtnoter a la blodappelsin, grape, honningmelon og en flintet, kalket karakter. God længde, dejlig vin, der også koster en slant. 92 point." 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Vacheron Le Rosé (ØKO/BIO)
Din bedømmelse