2022

Vacheron Sancerre Rosé (ØKO/BIO)

I udkanten af Sancerre by ligger en lille mark med Pinot Noir. Dyrket biodynamisk med et lavt høstudbytte leverer marken noget af områdets bedste druemateriale til rosévin, og denne vin afspejler dermed den samme fintslebne kombination af renhed, balance og intensitet, som vi kender fra Vacherons evigt populære hvide Sancerre-vine. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 329,00  DKK
 • Køb 12 og spar 329,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 365,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
419,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4607.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Domaine Vacheron Sancerre Rosé

I udkanten af Sancerre by ligger en lille parcel tilplantet med Pinot Noir, som nu endelig også er officielt certificeret som AOC Sancerre. Denne parcel, der fordeler sig over 50% kalksten og 50% flint, dyrkes biodynamisk ud fra en miljøvenlig tilgang om at hjælpe mikrobielt liv på vej til at løse mange af de udfordringer, andre producenter ser sig nødsaget til at sprøjte sig ud af. Derudover dyrkes, trænes, opbindes og beskæres hver eneste stok med enorm præcision, der sikrer den de bedste vilkår lige præcis på det hjørne af marken, den befinder sig i. Disse elementer gør det muligt at opnå optimal druekvalitet med et oprigtigt udtryk for årgangens særpræg og det enestående terroir!

Høst og vinificering

Med denne viden i rygsækken kommer vi til selve drueklaserne, der såmænd er høstet ved håndkraft i små 20-kg-beholdere for at undgå, at druerne brister under for meget vægt. Mosten ekstraheres herefter fra skallerne under lavt tryk, inden tyngdekraften fører den ned i store rustfri ståltanke til en kort maceration og efterfølgende gæring på 20 grader celsius eller derunder. På denne måde formår de at levere en imponerende renhed og balance, der giver genlyd i såvel Loire som i verden udenfor!

Aroma og smag

Både i duft og smag byder aromaen fra glasset på friskplukkede hindbær og ribs med et twist af blodappelsin, grape og orientalske krydderier.

På tungen fremstår vinen rank og spændstig men aldrig benet. Eftersmagen er rund og elegant med en saltet note, der varer ved. Og så er der både friskhed fra syren og et twist af bitterhed, som imødekommer den markante frugtoplevelse på fornem vis.

Serveringsforslag

Le Rosé fra Vacheron er dermed et formidabelt glas at nyde på terrassen i sommerhalvåret, selvom det allerbedste resultat opnås, når den får gastronomisk modspil. Nyd den eksempelvis til lette anretninger med oliven, saltmandler og tørre oste - eller til sommersalater med kylling, fersken, frisk ost og vinaigrette. Vi anbefaler servering ved 6-8 grader.

Anmeldelser og point

Om årgang 2021:

92 point - Jyllands-Posten, juni 2022 (årg. 2021)

"Spændstig biodynamisk Loire-vin, der både er enormt velstruktureret, knastør og drivende saftig. Klassevin med andre ord, der nærmest skriger på gastronomisk modspil, for den har sit salte bid og ranke, bittersøde væsen med sig. Den må endelig ikke drikkes for kold, for så forsvinder frugtens fine nuancer i kulden. Ikke at den ikke besidder intensitet, for det gør den. Den er pakket med ganske eksotiske frugtnoter a la blodappelsin, grape, honningmelon og en flintet, kalket karakter. God længde, dejlig vin, der også koster en slant. 92 point." 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Vacheron Sancerre Rosé (ØKO/BIO)
Din bedømmelse