2020

Vacheron Sancerre Chambrates - (ØKO/BIO)

Marken er badet i lys fra formiddag til aften og har desuden en høj koncentration af rødt ler i den biodynamisk dyrkede jord. Denne kombination giver nogle af de rigeste og mest smagsintense druer i hele Loire, hvilket unægteligt afspejler sig i Vacherons mesterværk af en enkeltmarks-Sancerre.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 467,19  DKK
 • Køb 12 og spar 467,19  DKK  6% pr. stk.
1 stk.
498,75  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4611.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Oven over Le Paradis på et delvis eroderet plateau findes en sand perle af en vinmark med et af områdets mørkeste og varmeste terroirs for Sauvignon Blanc! Chambrates er barsk og uvejsom, hvilket fordrer stor afstand mellem vinstokkene og et i det hele taget lavt høstudbytte. Til gengæld er marken badet i lys fra formiddag til aften og har desuden en høj koncentration af rødt ler i den biodynamisk dyrkede jord.

Denne kombination giver nogle af de rigeste og mest smagsintense druer i hele Loire, hvilket unægteligt afspejler sig i Vacherons mesterværk af en enkeltmarks-Sancerre. Vinen er - som hele flåden - naturgæret i ståltanke. Derudover har den lagret 10 måneder i store, gamle egetræsbeholdere, som bidrager med rigdom og tekstur uden at det går ud over den autentiske frugtoplevelse fra Sauvignon Blanc-druernes vanedannende aroma.

Intens og floral sender vinen dermed et bredt spektrum af duftnoter fra glasset, der spænder over frisk blomsterhonning, påskeliljer, appelsinskal, galiamelon, hø, flint og varme krydderier. Især på tungen excellerer den i balancekunst ved at få en kæmpe, cremede mundfylde og smagsintensitet til at fremstå helt letsvævende, livlig og elegant.

Det gør den hele vejen fra den skarpe start, hvorefter den breder sig ud over tungen og lever videre i den langstrakte og forunderlige eftersmag. Sagt med andre ord er Chambrates er en udsøgt delikatessevin, når menuen står på østers, stegte kammuslinger eller sågar lysk kød eller grillet fisk med beurre blanc. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader inden for 10-15 år fra høsttidspunktet.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Vacheron Sancerre Chambrates - (ØKO/BIO)
Din bedømmelse