2022

Vacheron Sancerre Les Romains (ØKO/BIO)

100% Sauvignon Blanc fra den kendte Les Romains-vinmark, hvor jordens høje forekomst af flint absorberer sollyset og skaber et af de varmere terroirs i Vacherons portefølje.

Kombineret med Vacherons kompromisløs mark-pleje og lagring på gamle fade udmønter det sig i en vin med forrygende kompleksitet, dog stadig på en sitrende mineralsk bund, der emmer af Sancerre!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
799,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4604.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Domaine Vacheron Sancerre Les Romains

Denne - en af Vacherons helt store klassikere - laves på Sauvignon Blanc fra den kendte Les Romains-vinmark, hvor jordens høje forkomst af flint absorberer sollyset og skaber et af de varmere terroirs i Vacherons portefølje. Dermed opnåer druerne også stor intensitet, hvilket udmønter sig i en forrygende kompleks, sødmefuld og stadig sitrende mineralsk Sancerre!

Vinificering

Vinmarken er - som alt fra Vacheron - økologisk og biodynamisk certificeret. Druerne høstes i adskillige omgange i hånden for at sikre sig, at hver eneste klase har opnået sådan ca. mere end perfekt modenhed, og vinen er i vinhuset gæret med naturligt gær med eftefølgende lagring i 10 måneder i store, gamle egetræsbeholdere. Vinen bundfælder sig selv over tid og behøver derfor ingen filtrering, mens kun et beskedent pift svovldioxid tilsættes til allersidst inden aftapningen for at sikre stabilitet i vinens potentielt lange liv i flasken. 

Aroma og smag

Op fra glasset vælter dermed en intens aroma med nuancer af hvide citrusblomster, solmodne citroner, honningmelon og karameliseret fersken. På tungen fortsætter vinen med at udvise en fantastiske indre energi, der gør den levende og fristende. Smagen er pakket med nuancer af f.eks. gule æbler, pærer, salt, citrusfrugt og har en eftersmag domineret af en sprød syre og mineralitet.

Serveringsforslag

Les Romains kan med fordel gemmes i kælderen mange år frem, og vi anbefaler, at du i vinens ungdom giver den en times tid før servering ved 9-10 grader. Den er et flot match i selskab med f.eks. grillet laks, skaldyr, kylling og risotto.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Vacheron Sancerre Les Romains (ØKO/BIO)
Din bedømmelse