2020

Van Volxem Bockstein Riesling Spätlese

Van Volxem laver en smule Spätlese, altså senthøstet, sød (men ikke ultrasød) Riesling fra de nærmest umenneskeligt stejle skråninger på den ikoniske Bockstein-mark, der ligger ved en smal, sydvendt skråning øst for Saar-floden. Marken er rig på skifer og sandsten, og Van Volxem ejer nogle af de ældste parceller på skråningerne, som forudsætter en kombination af skæve ben og sikkerhedsliner for at arbejdet i marken kan udføres optimalt.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 255,00 DKK
 • Køb 12 og spar 255,00 DKK  20% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 285,00 DKK  11% pr. stk.
1 stk.
320,00 DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5971.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  8
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Van Volxem laver en smule Spätlese fra de stejle skråninger på Bockstein, en smal sidedal til Saar. De stejle skråninger af rige på skifer og sandsten og Van Volxem ejer nogle af de ældste parceller på skråningerne. Alle Van Volxems vine er fra økologisk dyrkede vinmarker, alt er gæret ved det naturlige gær. Vinen er ikke filtreret og niveauet af SO2 er holdt på et minimum ved flaskning.

Fantastisk aroma med bl.a. gule æbler, flint, gul pære, mynte, citrus og fersken. Smagen er ultra ren og læskende og man fornemmer tydeligt, at druerne har været 100 % fri for botrytis. Dette er Spätlese der handler og mineralitet, friskhed og syre. Fuldstændig fantastisk vin til det asiatiske køkken eller desserter baseret på f.eks. mynte eller citrusfrugter.

Nyder man vinen i sin ungdom, så anbefaler vi at dekantere vinen 2-3 timer i forvejen. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 15-20 år.

 

5 stjerner - Jyllands-Posten

Let røget med strejf af svovl. Noter af citrus veksler med en elegant, klassisk sødme, lethed, elegance. Liflig drik – og en klassevin, der er alt for ung. 91 point.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Van Volxem Bockstein Riesling Spätlese
Din bedømmelse