Rødvin

Fantastiske rødvine fra hele verden og i alle prisklasser. Find din favorit rødvin og køb online.

Vis som Gitter Liste

451 produkter

Faldende orden
Side
pr. side

Rødvin

Rødvin er den type vin som bliver nydt allermest af, særligt i Danmark, hvor vi nyder rødvin både sommer og vinter. Hvilken vin du skal vælge er op til dine smagsløg, men ikke alle vine passer til alle madretter.

Let rødvin som Pinot Noir er typisk bedst til retter med svampe, kylling eller måske endda juleanden. Kraftig rødvin lavet på Cabernet Sauvignon, Syrah og Tempranillo er typisk gode til grillmad og nogle af de tunge vinterretter.

STORT UDVALG AF ØKOLOGISK RØDVIN

Hos Laudrup Vin forhandler vi et stort udvalg af god rødvin, og vi går efter vine af en vis kvalitet. Der er en tendens i markedet hvor de bedste producenter i højere grad laver økologiske vine.

Vi går ikke decideret efter økologiske vine, men de mest interessante vine er ofte også økologisk produceret, eller benytter præcis samme metoder som kræves for at blive certificeret.
Dog vil du se, at mange ikke nødvendigvis er certificeret, da det er en langsommelig og besværlig proces. Dermed sagt er mange af vores vine produceret fulstændig efter økologigske regler og forskrifter, af nogle producenter der brænder meget for god vin og knapt så meget for papirarbejde.

Det som økologi helt konkret hjælper med, er at bibeholde vinrankerne sunde. Når man bruger sprøjtegifte, lærer planterne ikke selv at bekæmpe diverse sygdomme og efterhånden bliver planterne immune og så er producenterne tvunget til at sprøjte endnu mere.

Kan man smage økologi? Nej, økologi har ikke en egen smag, men de har det med at være mere tro mod terroir og det kan give mere koncentration i smagen. I en gennemgang af anmeldte vine fra Wine Spectator, Wine Advocate og Wine Enthusiast fandt man dog ud af at økologiske vine oftere får højere point.