- Producent
- Type
- Varenr.0408.2016
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Vinen er - som alt andet i flåden - lavet på 100% Tinto Fino (Tempranillo), her fra helt særligt udvalgte druer, der vokser på de ældste vinstokke på de bedste, mest kalkholdige af vinhusets marker. Da den Med en gennemsnitshøjde på 830 meter over havet afløses den insisterende spanske sol om natten af kølige, kontinentale nætter, og druerne til Gran Reserva opnår over den lange sensommer derfor en elegance og struktur, der gør dem egnede til et langt modningsforløb.
Vinen lagrer således 24 måneder i egetræsfade og 36 måneder på flaske inden frigivelse. På dette tidspunkt synes den stadig ung spruttende, både i den ekstremt koncentrerede, mørkerøde farve og i den dybe, kraftfulde aroma og smag.
I kø for at komme op af glasset finder man dermed både mørke, solmodne kirsebær, brombær, nybagt blåbærtærte og tørrede blomster samt - fra lagringen - tobak, læder, mokka, vanilje og alskens bagte krydderier. I munden er smagen både rund, blød, kraftig og energisk. Eftersmagen er velafbalanceret og nærmest uendeligt lang på den måde, hvor der hele tiden opstår nye indtryk at forholde sig til. Vinen har sidst men ikke mindst et kæmpe lagringspotentiale på i hvert fald 15-20 år fra høståret.
Anmeldelser og point
94 point og 2. plads i Jyllands-Postens store Ribera del Duero-smagning 14/10- 2022
”Krydret og ganske rank. Røget og absolut fadpræget, betydelig dybde og længde. Lidt af et spansk monster, men også med en vis friskhed til sidst. 94 point.”
Vega Sicilia 2012 til over 3000kr kunne med 94+point lige akurat slå Vina Pedrosas Gran Reserva.
94 point - Robert Parker
"The 2015 Viña Pedrosa Gran Reserva seems to be one of the most consistent wines here, aided by the fruit of their old vines and a long élevage in barrel. It's serious, structured, spicy and polished, with the chalky texture of the limestone-rich soils quite noticeable in the finish. It's elegant and powerful. 5,920 bottles were filled in January 2018."