2019

Von Othegraven Riesling Altenberg Auslese

"Ubetinget stor Auslese" med både sødme og syre bag de dybe lag af eksotisk frugt, der smelter og bliver hængende i hele mundhulen! Riesling Altenberg har med andre ord alt, hvad elskere af dessertvin og Riesling håber på at møde uden at det kammer over i sødmegrad, og det er der mange danskere, der er glade for. Vi er i hvert fald, og så bliver den kun bedre, bedre og bedre over de næste 30+ år.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
469,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5966.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  7,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Ubetinget stor Auslese med både sødme og syre bag de dybe lag af eksotisk frugt, der smelter og bliver hængende i hele mundhulen! Altenberg-marken har fra sin stejle sydvendte skråning ned mod Saar-floden en af de bedste beliggenheder i Mosel. Jordbunden er rig på både grå og rød skifer, og på solskinsdage kaster reflektionerne fra vandet ekstra lys og varme over vinstokkene. Læg dertil, at druerne er høstet over en måned efter von Othegravens lette og mere tørre vine, og man står med et perfekt materiale til at lave Auslese med koncentration, sødme og finesse.

Dermed er der et eksotiske præg af både fersken, abrikos, ananas og blomsterhonning i næsen, mens let bitre citrusfrugter, flint og bagte krydderier tilføjer smuk harmoni trods den vældige kompleksitet. På tungen fremstår vinen nemlig imponerende frisk med en enormt livgivende frugtsyre, en fin sødme (ca. 110 g/l), en dyb smagsintensitet og en vibrerende mineralitet. Altenberg Auslese er dermed et fremragende match til frugttærter, sorbet-is, modne oste eller spicy karryretter med kokosmælk og frisk tropisk frugt. Under de rette forhold kan den gemmes i 20-30 år og bør serveres ved 10-12 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Von Othegraven Riesling Altenberg Auslese
Din bedømmelse