- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.9996.2016
- LandAustralien
- OmrådeYARRA VALLEY
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Yarra Yering Dry no 2
Med forbillede i Rhône-dalens store vine omend med intakt kærlighed til sit eget sted og tradition laver Yarra Yering denne luksuriøse Syrah tilsat lidt Viognier og Marsanne efter inspiration fra det nordlige Rhône. Vinstokkene, der i dag har en gennemsnitsalder på 50 år, er på deres bedste stadie, og alt emmer derfor at kvalitet i den færdige vin.
Vinificering
En anden kvalitetfaktor hos Yarra Yering er deres kompromisløse arbejdsgange, hvor de insisterer på at høste ved håndkraft og i processen sorterer druerne hele to gange. Efter sorteringen afstilkes druerne (men knuses ikke!) og gæres så på den vilde gær i store åbne træbeholdere. Under gæringen tilføjes lidt af kvaset fra de grønne Marsanne og Viognier-druer, som hjælper med at stabilisere farven og i øvrigt giver vinen et aromatisk lift.
Når mosten er succesfuldt omdannet til vin, hældes den videre på franske egetræsfade (30% nye). Her ligger den og hygger sig i 12 måneder for så at blive hældt på flaske til videre lagring i mindst et år eller indtil den vurderes klar til frigivelse.
Aroma og smag
Aromatisk er den færdige vin overvældende med intense og flotte nuancer, der spænder over alt fra friskpresset brombærsaft, kirsebær og blommer til kridt, vanilje, tobak og kardemomme.
Og dette er kun begyndelsen. På tungen synes alt endnu mere overvældende, og vinen optræder her både yderst potent og på samme tid elegant. Mens en forbløffende kølig og mineralsk rød frugt dominerer, følger nuancer af mørk chokolade, kaffe og fransk eg. Eftersmagen er ekstremt lang, vedholdende og konstant i perfekt balance - hele tiden intens men med en signaturisk lethed fra start til slut.
Serveringsforslag
Dry no 2 bør i sine første 8 år iltes 2-3 timer i en karaffel, inden du serverer den, ideelt ved 16-18 grader. Du kan dog også snildt gemme den, i hvert fald i 25 år fra høståret.
Vinen er et perfekt match til de bedste bøffer fra grillen men også en vin, der med alderen kan løfte den på én gang sofistikerede og dybe oplevelse, der opstår i simreretter såsom Osso Bucco, braiserede oksehaler eller kaninragout.
Anmeldelser og point
95 point - Vinous, september 2022
"Opaque ruby. Smoke-accented black and blue fruit, espresso and candied violet are complemented by suggestions of cola, olive and exotic spices. Pliant, spice-laced blueberry, cassis and mocha flavors show impressive depth and building florality. The spice and floral notes drive a long, clinging finish framed by discreet, well-knit tannins."
95 point - James Suckling, juni 2018
"The deliciously fresh brambles, blackberries and dried violets are what you’d first pick up on first here. You’ll later find more meaty elements, clay and dried herbs. Full body, succulent tannins, layers of blue and black fruit and a juicy, very spicy finish. Drink in 2021. A blend of shiraz, viognier and marsanne."