- Producent
- Type
- Varenr.9996.2016
- Land
- OmrådeYARRA VALLEY
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Yarra Yering Dry no 2
Med forbillede i Rhône-dalens store vine omend med intakt kærlighed til sit eget sted og tradition laver Yarra Yering denne top-Syrah med druer fra primært 50 år gamle stokke fra deres egne marker i det stadig relativt kølige Yarra Valley.
Vinificering
Alt, hvad Yarra Yering rører ved, kommer fra hundplukkede og to gange sorterede druer. Således også frugten til denne vin, der i vinhuset afstilkes (men ikke knuses!) og derefter gæres i store åbne træbeholdere. Under gæringen tilføjes lidt af kvaset fra de grønne Marsanne og Viognier-druer, som hjælper med at stabilisere farven og i øvrigt giver vinen et aromatisk lift.
Ved endt gæring hældes vinen på franske egetræsfade (30% nye), hvor den ligger og hygger sig i 12 måneder for så at blive hældt på flaske til videre lagring i mindst et år eller indtil den vurderes klar til frigivelse.
Aroma og smag
Aromatisk er den færdige vin overvældende med intense og flotte nuancer, der spænder over alt fra friskpresset brombærsaft, kirsebær og blommer til kridt, vanilje, tobak og kardemomme.
Og dette er kun begyndelsen. På tungen synes alt endnu mere overvældende, og vinen optræder her både yderst potent og på samme tid elegant. Mens en forbløffende kølig og mineralsk rød frugt dominerer, følger nuancer af mørk chokolade, kaffe og fransk eg. Eftersmagen er ekstremt lang, vedholdende og konstant i perfekt balance - hele tiden intens men med en signaturisk lethed fra start til slut.
Serveringsforslag
Dry no 2 bør i sine første 8 år iltes 2-3 timer i en karaffel, inden du serverer den, ideelt ved 16-18 grader. Du kan dog også snildt gemme den, i hvert fald i 25 år fra høståret.
Vinen er et perfekt match til de bedste bøffer fra grillen men også en vin, der med alderen kan løfte den på én gang sofistikerede og dybe oplevelse, der opstår i simreretter såsom Osso Bucco, braiserede oksehaler eller kaninragout.
Anmeldelser og point
96 point - James Haliday
95 point - James Suckling, juni 2017
" Plenty of complexity, depth, detail and interest with spice-dusted ripe dark plum and blackberry fruits, graphite and pepper. The palate is clearly defined. Tannins are crisp and clear cut. Taut red plum fruits just break free. Best from 2023. Screw cap."
95 point - Vinous
"Deep violet. Highly perfumed, smoke-accented cherry and blackberry scents are complicated by suggestions of exotic spices, candied flowers and licorice. Supple and broad on the palate, offering vibrant black and blue fruit, spicecake, violet pastille and bacon flavors that become sweeter as the wine opens up. The floral note repeats emphatically on the strikingly long finish, which shows outstanding clarity and well-knit tannins. Drinking window: 2023-2033."