Vinificering
En elegant Ripasso fra Pietro Zanoni, som bl.a. er uddannet ønolog og har stået i lære hos legendariske Romano Dal Forno. Zanonis Ripasso laves på 70% Corvina-druer og de resterende 30% på Rondinella og Corvinone. Druerne høstes og sorteres i hånden primo oktober og fermenteres herefter i 10 dage.
Herefter ligger vinen på ståltank til malolaktisk gæring og bliver efterfølgende lagt på brugte fade i 6 måneder. Endelig flaskes vinen og ligger til sidst i 5 måneder, hvorefter den frigives til salg. Elegant og flot rubinrød farve.
Aroma og smag
En fyldig og frugtig aroma med søde, mørke kirsebær, tørret frugt, ristede krydderier og mokka opfølges af en sublim smag med en velintegreret, frisk syre og polerede, elegant integrerede tanniner.
Dette er Ripasso med fornem balance mellem det søde, krydrede og strukturelle, hvilket kaster en stor drikkeglæde af sig.
Serveringsforslag
Dette er den perfekte vin til mørkt kød, både i grillsæsonen og til julemiddag med andesteg!