2020

4Kilos 'Gallinas y Focas' (Hens & Seals (øko)

Elegant og velgørende vin fra Mallorca. 4 Kilo har med Gallinas & Focas lavet el lækker hverdagsvin, hvor unge med Down's Syndrom har hjulpet til og bl.a. designet etiketten.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 265,00  DKK
 • Køb 12 og spar 265,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 295,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
339,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0685.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Gallinas & Focas (som betyder "høns og sæler" på Spansk) er resultatet af et samarbejde mellem 4Kilo og "amadip.esment" - en organisation på Mallorca, der arbejder for at forbedre levevilkårene for unge mennesker med Down's Syndrom.

Bl.a. har de unge været med til at høste, sortere og trampe druerne, og navnet "Høns & Sæler" fandt de selv på, da de synes at høns er sjove og sæler klapper! Vinens label er sammensat af tegningerne, de unge selv har lavet. Som med de andre vine fra 4Kilos arbejdes der i markerne ud fra økologiske forskrifter og med absolut minimal indblanding i vinstokkenes liv.

Derfor smager druerne forskelligt fra år til år, og det er 4 Kilos' store fokus at fremelske disse varietale særegenheder. Gallinas & Focas består af 100% Manto Negro. 80% af mosten er gæret i ståltanke og de sidste 20% i hhv. 225 og 600 liters fade.

Efterfølgende har vinen lagret 15 måneder i nye franske egetræsfade fra Vosges, Allier og Nevers. Op af glasset strømmer en lækker, intens aroma med nuancer af mørkerød saftig frugt, middelhavsurter, lidt hængt kød, blåbær og mynte.

Smagen er smidig, slank og dog koncentreret med kompleks og dyb eftersmag samt fornemt afstemt, let tannin. Giv vinen et par timer på karaffel og server den ved 15-16 grader til f.eks. langtidsbraiseret kød, grillet aubergine eller mallorquinske tapas med den lokale, krydrede 'sobrasada'-pølse i centrum.

Anmeldelser og point

2018 fik:

6 stjerner Flaskehalsen: "Gallinas y focas’ betyder ‘høns og sæler’. En skæv indgang til en fremragende vin, der er skabt på et skævt gundlag men med flotte initiativer. For producenten 4 Kilos er kendt for at give arbejde og mening i hverdagen for udsatte mennesker på Mallorca, og her bliver blandt andet gjort en stor indsats for mennesker med Downs Syndrom. Uanset om medarbejderne har en tilværelse, der er lidt mere skæv end flertallets, så er de med til at skabe et storartet produkt.

For denne vin rummer masser af frugt, saft og sammenhæng. Skabt på den lokale Manto Negro-drue er her en imponerende dybde og kompleksitet, der dog ikke bliver så kryptisk, at den mister sin umiddelbare charme. For her er plads til høns, der skratter og sæler, der klasker med lufferne, alt imens den landlige og havprægede idyl toppes med en forførende vinstil, der taler til både højere og mere jordnære luftlag.

Her er guf til dig, der gerne vil have nuancer og intensitet – og her er guf til dig, der ikke bruger så meget tid på at gå i dybden, men bare gerne vil have, at det smager godt og er nemt at gå til. En klassiker og en toppræstation fra Mallorca"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:4Kilos 'Gallinas y Focas' (Hens & Seals (øko)
Din bedømmelse