- Type
- Varenr.3401.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
I den nordlige del af et af de fineste appellationer inden for Bordeaux råder Château Grand Puy Ducasse over marker, der ligger side om side berømte Pauillac-ejendomme som Mouton Rothschild og Lafite Rothschild samt.
I den sydlige ende af Pauillac har de parceller liggende klods op og ned af på Château Pichon Baron Château Lynch Bages, og det er derfor intet under, at deres vin ligger på så højt et niveau. Underet er måske snarere, at det ikke er dyrere, end det er. Denne stolte vin på ca. 63% Cabernet Sauvignon og 37% Merlot har nemlig kvaliteten til at måle sig med de allerstørste, og det er vi mange, der er begejstrede for!
Vinificering
Inde i vinhuset vinifceres vinen fra Château Grand Puy Ducasse i rustfri stålkar, hvilket er en stigende tendens i Bordeaux, som benyttes for at bevare mest mulig frugt-essens og friskhed inden næste proces. Vinen lagres her 18 måneder på 50 % nye, franske egetræsfade og hviler så yderligere to år i flasken, inden den ramner vores lager.
Aroma og smag
I skrivende stund har det resulterende produkt taget form af en robust, tannisk og samtidig oprigtigt delikat Pauillac-vin, der i sin komplekse duft lægger vej forbi solbærsaft, brombærkompot, blommer, tørrede urter, lakrids og blyantspids samt - fra fadet - nyristede kaffebønder, mørk chokolade og stærk tobak.
Vinen er i sin smag rank, fast og tør men fremstår dag for dag mere afrundet, velintegreret og komplet.
Serveringsforslag
I sine første 10 leveår foreslår vi, at du dekanterer vinen i 2-3 timer. Ældre årgange kan have brug for meget lidt dekantering, lige nok til at fjerne bundfaldet men så heller ikke meget mere, da vinen hurtigt vil peake og dernæst indlede sit forfald.
En sand nydelse til alskens kødfulde franske fristelser, eksempelvis côte du boeuf med rødvinsglace eller en omgang "entrecôte à la bordelaise".