- Producent
- Type
- Varenr.7140.2018
- Land
- OmrådeSANTA CRUZ
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Tre km længere ude ad grusvejen - ved nabobjergtoppen til Mount Eden Estate' i Santa Cruz Mountains - erhvervede Mount Eden Vineyards i 2007 det daværende 'Cinnabar Wine Estate. Navnet ændrede de ved samme lejlighed til 'Domaine Eden', og de lidt mere frugtdrevne vine - baseret helt eller delvis på frugt fra disse marker - har siden adlydt det navn.
Druer og vinificering
I den kategori falder dette seriøse 'Bordeaux-blend' lavet på ca. 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Cabernet Franc samt lidt Petit Verdot og Malbec fra mere end 30 forskellige parceller på Domaine Edens marker i Saratoga og Los Gatos spædet foruden moderskibet Mount Eden Estate.
Parcellerne høstes af gode grunde seperat og på forskellige tidspunkter. Dermed vinificeres de også individuelt - alle gæret på det naturlige gær - og herefter lagret gennemsnitlige 22 måneder på en blanding af franske og amerikanske fade (lav toast), inden fadene og druetyperne blandes og siden aftappes ufiltreret.
Aroma og smag
Uanset hvilken af deres estates, de arbejder med, laver Mount Eden Vineyards noget af det mest finesserige og elegante Cabernet Sauvignon man finder i Californien, og Domaine Eden Cabernet Sauvignon åbner sig efter lidt tid i glasset med en fyldig aroma af perfekt modnede og stadig friske solbær, der ledsages af kardemomme, cedertræ, grafit, tobak og grillet kød.
Smagen er tanninrig og struktureret med et friskt mineralsk pif, mens også den for Californien ligeledes frugtsyre bidrager til balancen og den vedholdende, charmerende eftersmag.
Serveringsforslag
Dette er Cabernet Sauvignon, der i sine unge år kræver modspil fra god mad, f.eks. grillet lam eller kalvekød, gerne serveret med intens sauce. Flasken kan gemmes i mindst 15 år fra høståret, og her i de unge år anbefaler vinen 2-3 timer før servering ved 14-16 grader.
Anmeldelser og point
94 point - Vinous, marts 2022
"The 2018 Cabernet Sauvignon is the wine to focus on in this range in 2018. Dark and brooding, the 2018 is such a classic Santa Cruz Mountains Cabernet. It offers up copious black fruit, dried herbs, chocolate, lavender and underbrush, all in a super-classic, mid-weight style that is hugely appealing. This might very well be the best value in artisan, high-end California Cabernet."
94 point - Wine Enthusiast, november 2022
"Subtle aromas of dark cherry, toasted mahogany and roasted nut are very balanced on the nose of this bottling. The palate offers incense and potpourri flavors against a fresh red-fruit element. On the spicy, peppery finish, the leathery tannins continue their grip." -Matt Kettmann