2020

Luis Seabra Xisto Tinto Ilimitado

Smag det røde visitkort fra Luis Seabra: En mediumfyldig vin med vibrant mineralitet og en mørk, saftig eftersmag, der på samme tid er sofistikeret, elegant og rustik.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 154,00  DKK
 • Køb 12 og spar 154,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 173,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
200,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0965.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  DOURO
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

30% Touriga Franca, 20% Tinta Amarela, 20% Tinta Roriz, 10% Rufete, 10% Tinta Barroca, 5% Malvasia Preta og 5% Donzelinho Tinto er den fremmedsproglige men dog succesfulde sammensætning bag Luis Seabras røde basis-vin, der er dyrket i 400-600 meters højde ved Douroflodens skifer-holdige terroirs.

Vinificering

Efter den manuelle høst indgår samtlige hele, håndhøstede klaser i vildgæringen - de 70% i ståltanke og de resterende 30% i traditionelle stenkar - hvor drueskindet trampes med fod for at give det ærligst tænkelige produkt med et historisk vingesus.

Vinen har derpå hvilet et år i gamle, neutrale fade.

Aroma og smag

De resulterende dråber har en viril og påfaldende krydret aroma af knuste sten, nykværnet peber, tørrede urter og muld samt røde og mørke frugtnoter af kirsebær, tranebær og brombær.

På tungen er der kraftige, finkornede tanniner, en vibrant mineralitet og en mørk, saftig og rank eftersmag, der på samme tid er sofistikeret, elegant og rustik.

Serveringsforslag

Ilimitado kræver mad på bordet, men så har den til gengæld også potentiale til at stråle. Prøv den f.eks. til vildt, stegt eller grillet fjerkræ vendt i hvidløg, salvie og timian og serveret med en god, klassisk omgang ratatouille på siden.

Vi foreslår hælde vinen på karaffel i en times tid inden servering ved 14-16 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Luis Seabra Xisto Tinto Ilimitado
Din bedømmelse