2022

Montecarrubo Il Carrubo Rosso Terre Siciliane

I Vindings eneste vin, der ikke er domineret af Syrah, opstår en lidt fyldigere krop og mere krydret bund, hvilket gør den til helt sin egen i ordenes mest velmenende betydning.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 449,00  DKK Regulær pris 599,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5602.2022
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 7. Primær Drue
  Primær Drue

ll Carrubo laves på 31% særligt udvalgte Syrah-stokke og derudover 44% Merlot samt 25 Cabernet Franc, hvilket sender den et niveau op i intensitet og kropsfylde set i forhold til lillebrorvinen 'Il Piccolo', der produceres på de samme kalk-holdige marker ca. 70 km fra Vindings vineri. 

Vinificering

Druerne er biodynamisk dyrket og manuelt høstet - og i vinhuset gæret på druernes vilde gær i åbne gæringstanke forfulgt af 9 måneders lagring på let brugte egetræsfade fra Pomerol i Bordeaux. Undervejs omstikkes vinen i flere omgange for at slippe af med bundfaldet. Bortset fra det er den ganske ufiltreret, når den rammer flaskerne, og netop derfra opstår noget af den personlighedsfyldte vildskab, der er Vindings signatur.

Aroma og smag

I glasset er vinen mørk og dog helt klar rubinrød med en nærmest lilla kant, der med tiden vil aftage. En dyb brombær-, blåbær- og solbærfrugt skyder derfra op gennem dens blomstrende lag af syrener og liljer, som desuden gemmer på krydrede noter af knust peber, urter og paprika foruden animalske toner af kroghængt kød.

Smagen er rank, fyrrig, fyldig, kraftfuld men aldrig overgjort. I eftersmagen er den samtidig evigt saftig med en mesterlig lethed, der får det hele til at virke så ukompliceret trods den store kompleksitet. 

Serveringsforslag

Il Carrubo er en forunderlig, gastronomisk vin, der med sin iboende vildskab passer som hånd i handske til netop vildt - f.eks. krondyrmørbrad med vildtsauce og hasselbach-kartofler - eller til paprika-marinerede svinekoteletter på grillen.

Vi foreslår dig at nyde den let afkølet ved 15 og ikke højere end 18 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Montecarrubo Il Carrubo Rosso Terre Siciliane
Din bedømmelse