2022

Montecarrubo Il Piccolo Rosso Terre Siciliane

Den floralt krydrede og ærkesaftige 'Il Piccolo' giver minder om det nordlige Rhône på sin helt egen, sicilianske facon, der i øvrigt fungerer blændende som entrébillet ind i Montecarrubos smagsunivers.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 299,00  DKK Regulær pris 399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  5600.2022
 3. Land
  Land
 4. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 5. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 6. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 7. Primær Drue
  Primær Drue

70 km fra Vindings marker på Montecarrubo ligger to marker på ren kalkbund, der overvejende er beplantet med Syrah. Med disse druer laver han denne ærkesaftige og fra første sekund charmerende 'Il Piccolo' - en vin, der kvalitetsmæssigt rager langt højere op, end navnet indikerer.

Vinificering

Druerne afstilkes og vildgæres i vinhuset på cementkar, hvormed vinen køles og dens mest elegant og florale sider vinder frem. Efter endt gæring og forlænget maceration hældes vinen på brugte Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.

Aroma og smag

Allerede et stykke fra glasset accentueres 'il Piccolo' af indbydende blomster - violer, syrener og diskrete liljer - med brombær, blåbær, friskkværnet hvid peber og vilde krydderurter i lagene lige nedenunder. Den ærkesaftige, mediumfyldige smag har samtidig en flot intensitet, modne tanniner og smukt integreret, mundvandsdrivende syre, der sammen med den beherskede alkohol giver vinen en flot balance og kølighed.

Serveringsforslag

Syrah som denne bringer mange minder til det nordlige Rhône, og dog er den helt sin egen takket være terroiret på denne kant af Sicilien, når det håndteres af Peter Vinding-Diers virtuose hånd. Selv holder vi af at nyde den til sorte oliven - gerne i tapenadeform på tapasbrættet - såvel som til fjerkræ, pizza eller langtidsstegt lam med rosmarin, hvidløg og citron.

'Il Piccolo' kan også sagtens nydes på terrassen uden nævneværdigt tilbehør. I alle tilfælde anbefaler vi at nedkøle den til mellem 13 og 16 grader. 

Nyd den inden for 6-8 år fra høståret. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Montecarrubo Il Piccolo Rosso Terre Siciliane
Din bedømmelse