2018

Cliff Edge Shiraz

96 point - James Halliday

Lækker og moden Shiraz

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 185,00 DKK
 • Køb 12 og spar 185,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 210,00 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
238,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Cliff Edge
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  9941.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue

Om Cliff Edge Shiraz

Den altid bjergtagende Cliff Edge er rundet af 100% Shiraz fra de granitholdige skråninger, der præger den historiske og - i australsk kontekst - køligt beliggende Mount Langi Vineyard en håndfyld timer vest for Melbourne. Her blæser kølende vinde ind fra ikke så fjerne kyster og ledes af Langi-bjergene videre ned til dalen og de 50 år gamle vinstokke. 

Dyrkning og vinificering

I jordbunden sørger aflejringerne af granit blandet med rødt ler samtidig for, at Shiraz-stokkene ikke producerer for mange blade og druer og i stedet holder fokus fast rettet på kvalitet.

I vinhuset er de fleste druer afstilket før gæringen, mens en mindre del hele klaser er fermenteret for sig selv for at bidrage med lidt kant og stringens til den endelige vin. Efter endt gæring er den så hældt på franske egetræsfade (30% nye), hvor den har modnet i sammenlagt 14 måneder inden aftapning på flaske.

Aroma og smag

Resultatet er på én gang friskt og fyldigt med en såkaldt bouquet af brombær, modne kirsebær, lakrids, peber og chokolade.

På tungen fuldendes den storladne mundfylde og spændstige tekstur af friskkværnet peber, krydrede fadnoter og ikke mindst et elegant helhedsindtryk af en vin, der samtidig er blød, harmonisk og langvarig.

Serveringsforslag

Drik Cliff Edge Shiraz til peberbøf, stegte grøntsager eller alt godt fra grillen, når vejret tillader det. Servér den da ved 14-16 grader - så spiller det!


Anmeldelser og point

96 point - James Halliday, 2021 Wine Companion: 50% hand-picked, 50% machine-harvested (traditional), part whole berry, part crushed, 2 weeks on skins with cultured yeast, 14 months in French barriques (30% new). The Grampians at its most seductive. Medium-bodied, with supple dark fruits, licorice, spice and soft tannins.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cliff Edge Shiraz
Din bedømmelse