- Type
- Varenr.CB100
- StørrelseHelflaske spiritus (70cl)
- Alkohol procent43,8
- ØkologiskNej
Crossbills pivrene og pragtfulde Dry Gin produceres i små portioner (small batch) ved hjælp af friske, ikke tørrede(!), vilde og ikke mindst håndplukkede enebær og hyben fra det fantastiske vilde bjergrige område omkring Aviemore i Cairngorms National Park ca. 45 minutters kørsel sydøst for Inverness.
'Less is more' lyder filosofien, og i stedet for 5, 10 eller 15 forskellige botanicals begrænser Crossbill sig derfor til disse to (altså hyben og enebær) - som til gengæld er høstet på deres perfekte og mest aromatiske stadie. Der plukkes fra tre bjerge, og hver plukker går i høstsæsonen 15-20 km om dagen for at finde de bedste vilde bær med den helt rigtige smag.
Produktionsmetode
Bær og hyben er stadig helt friske og rene, når de i produktionsfaciliteterne i Glasgow udblødes i 5 til 7 dage for at videregive den friskeste og mest oprigtige aroma videre til den kommende gin..
Den efterfølgende destillation foregår i deres egen kobber pot still for at levere det bedste i smag og kvalitet. Hver batch afspejler således høsten og klimaet i denne fjerntliggende region.
Serveringsforslag
Hos Crossbill anbefaler de servering over is med en tør tonic og måske et klem appelsinskal på overfladen for at frigive et pift af naturlige olier. Læg derefter skallen ned i glasset, sæt det for læberne og nyd smagen af Skotland!
43.8% alc/vol