2018

Huré Frères L'Inattendue Champagne Blanc de Blanc

Lækker nerve, tindrende syre og en ”stor, stor champagne, der bliver bedre og bedre med lidt tid i glasset”, for nu at citere vinexpressen, der i 2020 slet ikke kunne få nok… Det kan vi heller ikke, og derfor er de smækre champagner fra Huré Frères hvert år højt på ønskesedlen, når de nyeste aftapninger kommer hjem!

"Stærkt vanedannende" 94 point og 5 stjerner - Jyllands Posten 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 599,00  DKK
 • Køb 12 og spar 599,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 679,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
779,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3992.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Huré Frères l'Inattendue Champagne Blanc de Blanc

Cuvée Blancs de Blancs - altså top-lækker Champagne på 100% Chardonnay - er et uventet indspark her i Pinot Noir-druens højborg i Montagne de Reims. Imidlertid har Huré-brødrene og deres forgængere aldrig været bange for at gøre tingene på deres måde, og denne skabning fra kommunerne Ludes, Rilly La Montagne og Vavray er således en svært vellykket vin, der i krydsfeltet mellem det sitrende elektriske og fedmefyldt cremede formår at charmere sig ind hos selv de største Champagne-kendere!

Vinificering

Basisvinen til Inattendue er - som andre store franske Chardonnay-vine - både gæret og lagret i brugte franske egetræsfade. I forlængelse af andengæringen, hvor den udvikler sine bobler, har den så tilbragt 4-5 år sammen med de fine gærrester, der sætter deres umiskendelige præg på boblernes finesse samt på både kropsfylden og kompleksiteten i den færdige Champagne.

Aroma og smag

Efter så mange års flaskelagring tilhører boblerne i l'Inattendue de fineste, der er, og den charmerende, ekstremt rene og klare duft af citrus, grønne æbler, havtorn og ristet hø fremstår uhørt ren, rank og uimodståelig.

Med under 5 gram tilsat sukker er l'Inattendue klassificeret som Extra Brut, og vinens tørre stil kalder derfor på ledsagelse af lette og delikate anretninger ,som vi forsøger at komme med eksempler på her:

Serveringsforslag

Inattendue nydes således med største fornøjelse til salte snacks, skaldyr eller fisk, hvortil vinens cremede, fyldige og elegante mundfornemmelse bogstaveligt talt kommer til sin ret.

Servér ved 8-10 grader: Bon Appetit!

Anmeldelser og point

94 point og 5 stjerner i Jyllands Posten, december 2023

"L’inattendue betyder uventet, og det er det da også at finde så smuk og ren en blanc de blancs (altså 100 procent chardonnay) her i Montaigne de Reims, hvor pinot noir normalt er kongen. Perlende citrus, blødt smør. om,favnende og dog knivskarp stil. Stærkt vanedannende. 94 point"

Top-3 i 'Blindtest af nytårschampagner 2020 – 2. heat', Vinexpressen.dk:

"Sprudlende frisk næse med toner af citrus og pivfriske grønne æbler, gær og biokridt. Knivskarp, ren og spændstig i smagen med en ufattelig lækker nerve – ja nærmest tindrende i syren. Stor, stor champagne, der bliver bedre og bedre med lidt tid i glasset. Og her er det så, jeg slet ikke forstår Champagne-eksperten Richard Julins ord om, at Hure Freres ikke lykkes med at formidle renhed og storhed, for dét her er da lige præcis renhed og storhed. Bravo!"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Huré Frères L'Inattendue Champagne Blanc de Blanc
Din bedømmelse