2019

Jasper Hill Georgia's Paddock Single Vinyard Shiraz

Tidligere 100 point - James Suckling (årgang 2009)

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 579,00  DKK
 • Køb 12 og spar 579,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 649,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
740,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  9935.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  15
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Jasper Hill Georgia's Paddock Single Vinyard Shiraz

I 1998 tilplantede Ron Laughton (Jasper Hill) og Michael Charpoutier (Frankrig) 8 hektar med 50% shiraz fra Jasper Hill og 50% syrah fra Charpoutiers bedste marker i Rhône. De 8 hektarbefinder sig nord for Heathcote kendt for sin ekstremt mineralrige Cambrien-jord fra 500 mio. år gamle vulkaner. Samspillet mellem jordbunden og områdets klimaforhold skaber et unikt terroir for vindyrkning, som i Georgia's Paddock foregår uden sprøjtning og kunstgødning i et nænsomt samarbejde med naturen for at optimere vinstokkenes eget immunforsvar. Derigennem opnås også den reneste, mest koncentrerede og bedst muligt modne frugt, som i 2019 blev høstet under formidable forhold.

Vinificering

I vinhuset er druerne efterfølgende sorteret, afstilket, knust, gæret og macereret med efterfølgende 12 måneders lagring i franske egetræsfade, heraf 20% nye. Dybt rubinrød, ja næsten sort med en lilla kant fremstår den endelige vin, når den omsider har fundet vej til flasken og derfra videre i glasset.

Aroma og smag

Duften domineres af solbær, kridt, hvide trøfler, vanilje og lakrids, og oplevelsen på tungen fremstår potent med mange dybe lag af mørk frugt, kaffe og mørk 95 % chokolade suppleret af et klart mineralsk aftryk fra den basalte jordbund. De 15% alkohol er flot integreret, og vinen er overraskende let på tå i sit finesserige udtryk, der med stor overbevisning er tankerne om elegant syrah med stor og potent shiraz. 

Serveringsforslag

Vinens mørke udtryk og alkoholprocent kalder på retter med en vis tyngde. De sødmefulde frugtnoter og fadprægets vaniljearoma går flot til gode ribs marineret med barbecue fra grillen. Ellers er en god bøf med masser af peber absolut også et godt match.

Georgia's Paddock 2019 er en vin med nærmest evigt liv foran sig. Hvis den drikkes indenfor sine første 10 leveår, bør den iltes 5-6 timer og serveres ved maksimalt 17 grader.

Anmeldelse og point

5 stjerner og 93+ point - Jyllands-Posten/Niels Lille Lund

"Meget ung, meget lukket. Dybt koncentreret sort frugt, noter af tobak og røg, chokolade og mørke krydderier. Et ganske cremet ydre gør den tilnærmelig nu, men her er meget at vinde ved at vente. En meget alvorlig udgave. 93+ point."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Jasper Hill Georgia's Paddock Single Vinyard Shiraz
Din bedømmelse