Specifikationer
- Producent
- Type
- Varenr.9935.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskNej
- Drue
I 1998 tilplantede Ron Laughton (Jasper Hill) og Michael Charpoutier (Frankrig) 8 hektar med 50% shiraz fra Jasper Hill og 50% syrah fra Charpoutiers bedste marker i Rhône. De 8 hektarbefinder sig nord for Heathcote kendt for sin ekstremt mineralrige Cambrien-jord fra 500 mio. år gamle vulkaner. Samspillet mellem jordbunden og områdets klimaforhold skaber et unikt terroir for vindyrkning, som i Georgia's Paddock foregår uden sprøjtning og kunstgødning i et nænsomt samarbejde med naturen for at optimere vinstokkenes eget immunforsvar. Derigennem opnås også den reneste, mest koncentrerede og bedst muligt modne frugt, som i 2018 blev høstet under formidable forhold. I vinhuset er druerne efterfølgende sorteret, afstilket, knust, gæret og macereret med efterfølgende 12 måneders lagring i franske egetræsfade, heraf 20% nye. Dybt rubinrød, ja næsten sort med en lilla kant fremstår den endelige vin, når den omsider har fundet vej til flasken og derfra videre i glasset. Duften domineres af solbær, kridt, hvide trøfler, vanilje og lakrids, og oplevelsen på tungen fremstår potent med mange dybe lag af mørk frugt, kaffe og mørk 95 % chokolade suppleret af et klart mineralsk aftryk fra den basalte jordbund. De 15% alkohol er flot integreret, og vinen er overraskende let på tå i sit finesserige udtryk, der med stor overbevisning er tankerne om elegant syrah med stor og potent shiraz. Georgia's Paddock 2018 er en vin med nærmest evigt liv foran sig. Hvis den drikkes indenfor sine første 10 leveår, bør den iltes 5-6 timer og serveres ved maksimalt 17 grader.
Skriv din egen anmeldelse