2022

Nicolas Rossignol Bourgogne Pinot Noir

Modent blend af Volnay og Pommard, der inddrager mørke frugtnoter i den dybe og finpolerede stil. 

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2022

Nicolas Rossignol Bourgogne Pinot Noir

Fra 389,00  DKK
  • Køb 12 og spar 389,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 435,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
499,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4800.2022
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue
  9. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig

Denne delikate signatur-Pinot Noir fra Rossignol er tilvejebragt af 20-50 år gamle vinstokke fra veldrænede, usprøjtede marker i både Volnay og Pommard. Filosofien her er - som altid - at skabe en drikkemoden og tilgængelig vin, som er frugtdrevet, smagfuld og silkeblød, og dertil må vi bare erkende: Missionen er fuldført!

Vinificering

I vinhuset gæres mosten til vin takket være druernes vilde gær, og vinen lagres efterfølgende på primært neutrale egetræsfade i minimum 12 måneder.

Aroma og smag

I glasset præsenterer vinen en smuk rubinrød - ja man kunne også sige kirsebærrød - farve, der indikerer, hvad der er i møde:

Aromaprofilen er således gennemgående dyb og frugtig med noter af netop (mørke) kirsebær, brombær og lidt lavendel, der udfolder sig side om side med knust peber, krydderurter og en anelse toast i det øverste lag.

På tungen opleves vinen koncentreret for Bourgogne rouge med en flot fylde, der er tro mod dens ophav fra Pommard og Volnay. Samtidig er den både blød, finesserig og - som stor Bourgogne - luftig  i sin essens med meget fine tanniner, en god frisk syre og et salt-udstrålende energisk touch i den lækre eftersmag.

Serveringsforslag

Denne vin er ideel at nyde i sin ungdom men har i vores optik potentialet til at overleve længere end de fleste af dens artsfæller takket være dens markante struktur.

Dermed har den også et rigt gastronomisk potentiale, der godt kan modstå lidt "umf" på tallerkenen. Prøv den eksempelvis til koteletter af sortfodssvin, dådyrmørbrad med svampesauce eller til alt godt fra grillen, når vejret og årstiden tillader det.

Serveres ved 15-17 grader.