2018

Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Valpolicella Classico Superiore

Fyldig, frisk, fadlagret. En Valpolicella Classico langt udover det forventelige og med et arsenal af komplekse smagsnoter at gå på opdagelse i!

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 159,00 DKK
  • Køb 12 og spar 159,00 DKK  27% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 175,00 DKK  20% pr. stk.
1 stk.
218,00 DKK
På lager

At "almindelig" Valpolicella-vin ikke laves på tørrede druer ligesom den mere berømte og elskede Amarone gør den hverken simpel, enstrenget eller uinteressant. I hvert fald ikke, når den bygger på Bertani-familiens århundrede gamle tradition, som det er tilfældet med denne både kraftige og komplekse Valpolicella Classico, der er lavet på ca. 75% Corvina, 15% Corvinone og 15% Rondinella fra lavt ydende skråninger på Tenuta Santa Marias gamle ejendom.

Vinificering

En anden familie-dyd hos Bertani-familien er nøjsommelighed. Vin tager tid, og druerne plukkes og sorteres derfor ved hjælp af god, gammeldags håndkraft, inden de i vinhuset knuses og gæres i temperaturstyrede gæringstanke med jævnlige 'punch-downs' for at holde drueskallerne i kontakt med den gærende most. En måned senere er mosten blevet til vin, og så går
turen ellers videre til vinhusets gamle egetræsfade, hvor vinen modnes i hele 14 måneder, hvilket er lang tid for denne vintype.

Aroma og smag

Belønningen for tålmodigheden følger prompte i et kunstnerrisk stilleben af friske kirsebær, jordbærsyltetøj, tørrede krydderurter, blomster
og ristede nødder placeret til perfektion inden for duftreceptorernes gyldne snit. På tungen fortsætter oplevelsen i form af en stor, silkeblød
krop med en fast tanninstruktur, som står flot sammen med den sødmefulde og komplekse frugtsmag og den langstrakte, livlige afslutning.

Serveringsforslag

Tenuta Santa Maria Valpolicella Classico er vinen, du griber til, når du har lyst til en kompleks rødvin, der yder modstand og smager af noget,
uden at den ligefrem kører maden midt over. Og når vi nu er ved maden, så er det bare om at fylde op med de italienske delikatesser - både
pølser, skinker og tørre oste samt svamperisotto, Osso Bucco og hvad hjertet ellers måtte begære.<p>
Vi anbefaler at nyde vinen ved 14-17 grader inden for 10 år efter høst.

Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, juli 2021
"Intriguing, quite heady nose, offering strawberry jam, matcha tea and hints of hazelnuts and something like grated parmesan. Full-bodied with a silky start, then firm tannins appear, coated with a mix of sugar-cane and savory elements that linger in the mouth. Lots going on here. Drink or hold."


90 point - Vinous, februar 2021
"The 2018 Valpolicella Classico Superiore is wildly spicy with a sour citrus twang contrasting rich cherry-berry fruits. It's a juciy, highy-energy effort, with vibrant shades of red offset by tactile minerality and brisk acids. Long and full of character, this leans more toward blue and purple fruits throughout the finale. There's a lot of pleasure to be found in the 2018 Valpolicella from Tenuta Santa Maria, and it's a great value as well."

Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    5252.2018
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Valpolicella Classico Superiore
Din bedømmelse