2021

Barale Fratelli Langhe Nebbiolo (ØKO)

Elegant og charmerende enkeltmarks-Nebbiolo, der viser sit tydelige slægtskab med Barolo på sin egen, mere enkle manér...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00  DKK
 • Køb 12 og spar 169,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 189,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5115.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Vinmarken Coste di Rose i Barolo-kommunen Barolo sætter rammerne for denne elegante Nebbiolo, der - takket være et højere høstudbytte og en kortere lagring, end hvad der kræves for en Barolo - "blot" klassificeres som Langhe Nebbiolo.

Når det er sagt, er der rige Barolo-fornemmelser i denne frugbårne og elegante øko-vin fra Barale!

Tettoir og vinificering

Jordbunden på Coste di Rose er karakteriseret ved blanding af kalk og sandet ler, der skråner blidt i syd-østlig retning og dermed indfanger en markant morgen- og formiddagssol, mens strålerne i de varmeste eftermiddagstimer rammer knapt så intenst. På den måde får druerne dagen igennem masser af lys men undgår altså en alt for intens opvarmning, således at vinen har forudsætningerne for at holde balancen og elegancen i top.

I vinhuset afstilkes klaserne, så druerne kan prikkes i stykker og mosten løbe ud. Most og kvas vildgæres derpå i klassiske åbne gæringstanke i 10-15 dage og lagres så 6 måneder på halvstore tonneaux-fade. 

Aroma og smag 

Den færdige vin lander af alle disse årsager et blødt sted med delikate hints af saftige røde bær, vilde roser, violer og diskrete krydderurter.

På tungen er den tør med en medium fyldighed og med blide tanniner, der giver vinen kant uden at stjæle fokus. Dertil kommer en frisk og umiddelbar frugtsyre, som giver en saftig klangtone til den harmoniske og faktisk ganske bløde eftersmag.

Serveringsforslag

Langhe Nebbiolo af denne art er en af de vine, man næsten altid bør have en kasse af i kælderen. Den kan således bruges til alle de italienske pasta- og pizza-klassikere, en kraftfuld tomatsuppe samt til mange, mere dansk-inspirerede kødretter.

Vi foreslår, at du nyder den inden for dens første fem leveår og serverer den let afkølet ved omkring de 15 grader.


Anmeldelser og point

89 point - Vinous, december 2022

"The 2021 Langhe Nebbiolo is a fine entry-level offering from Barale. Sandy soils in Coste di Rose yield a fragrant, mid-weight Nebbiolo that is ideal for near-term drinking. Crushed red berry fruit, spice and floral accents lend lovely complexity throughout. A short fermentation and aging in neutral oak exalts the fruit."

3,9 - Vivino

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Barale Fratelli Langhe Nebbiolo (ØKO)
Din bedømmelse