2019

Bellane Chateauneuf du Pape Urgonien 1.14

Vores på én gang mest intense, komplekse OG elegante Châteauneuf befinder sig oppe i den kategori af vine, hvor der sker så meget så meget, selvom man i første omgang måske slet ikke opdager det.

Alt sidder bare, hvor det skal; der hverken råbes eller strittes, og derfor er den harmonisk men ikke desto mindre en kæmpe oplevelse at få skænket i sit glas.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
699,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4208.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Clos Bellane Châteauneuf-du-Pâpe "Urgonien 1.14"

Clos Bellanes beskedne 1,14 hektar i Châteauneuf du Pape befinder sig på den lille "Urgonien"-mark lige nord for byen, tæt ved det legendariske Château Rayas. Her er jorden sandet og mineralrig og perfekt for især grenache, og vigneron Stephane Vedeaus fokus begrænser sig derfor til to druesorter, som han til gengæld behersker med nærmest uhørt præcision.

Dyrkning og Vinificering

Châteauneuf du Pape 'Urgonien' er dermed lavet på 77% grenache og 23% mourvèdre, der dyrkes biodynamisk, høstes og bearbejdes ved håndkraft og i kælderen gæres spontant af den vilde gær. Efter gæringen blandes  80% lagret i cementkar, mens resten har fået lov at hvile i 1-2 år gamle egetræsfade. Vinen er ikke filtreret ved aftapning, hvor den endvidere stabiliseres af en yderst begrænset mængde SO2.

Aroma og smag

Efter lidt tid i glasset åbner aromaen for sluserne af intense kirsebær og blåbær og derudover både garrique, jordbær, vild blomstereng, lidt peber, læder og tørret kød.

Smagen følger op; silkeblød og med en helt finkornede tanniner, der i ledtog med den friske syre giver et højest elegant modspil til den let sødlige og intense frugt.

...Samtidig fornemmes et køligt mineralsk 'touch', der er med til at forene vinens store kompleksitet med en fornem elegance!

Serveringsforslag

Clos Bellanes Urgonien er en vin, der fortjener at blive serveret til f.eks. grillet lam med hvidløg og rosmarin, til intense mørke gryderetter eller - naturligvis - and, gris og gås med sovs, rødkål og hvad der ellers måtte høre til ved juletid!

Vinen vil udvikle en endnu større kompleksitet de næste 10-15 år i flasken, og tilbage er der kun én ting at ærgre sig over...:

3.000-4.000 flasker er alt, hvad det bliver til fra denne lille mark. Kun en mindre del af disse finder vej hele vejen til Danmark, så det er om at holde sig til!


Anmeldelser og point

17/20 point - Jancis Robinson, november 2020

"77% Grenache, 23% Mourvèdre. Aged in a mixture of used barriques (10%) and concrete (90%). Cask sample.
Tasted blind. Very pure fruit-led nose, pepper and herbal notes support a solid forest-fruit nose. Bags of liquorice on the palate with sweet fruit and quite marvellous acidity. Leather and currant notes are hidden in the background behind a fresh vibrant core. (AC)"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bellane Chateauneuf du Pape Urgonien 1.14
Din bedømmelse