- Type
- Varenr.3350.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,50
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Château Poujeaux er et historisk vinhus, der ligger på de storslåede grusskråninger i Grand-Poujeaux nordøst for Moulis, hvor du typisk finder venstrebreddens mest elegante vine. Slottet har således en lang tradition for vinproduktion og har gennem årene opnået en bemærkelsesværdig status i Médoc-regionen. Ejendommen drives nu af Cuvelier-familien, som har moderniseret og løftet vinene til at blive blandt de mest anerkendte i området.
Vingården og vinproduktionen
På Château Poujeaux dyrkes Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, og Cabernet Franc. Den 70 hektar store vingård drives med bæredygtige landbrugsteknikker, der omfatter jordbearbejdning og stor omsorg for vinstokkene. Når høsten indtræder, er det således kulminationen på et års arbejde, selvom det for vinens vedkommende kun er begyndelsen:
Efter høst sorteres druerne og behandles derefter separat afhængigt af vinstokkenes alder, vinmarkens placering og druesort for at opnå separate partier med komplementære egenskaber. Efter en måneds alkoholisk og malolaktisk gæring i kar, lagres vinen på franske egetræsfade i over 12 måneder.
Blandingen af vin fra de enkelte parceller kræver stor koncentration og følsomhed på slottet for at skabe en årgang, der forbliver tro mod Poujeaux' ånd.
Aroma og smag
Château Poujeaux 2018 præsenterer en dyb rubinrød farve. Vinen byder på komplekse aromaer af solbær, kirsebær og blomme, ledsaget af subtile noter af cedertræ, tobak og krydderier. I munden er vinen fyldig og velafbalanceret med en fremragende struktur og silkebløde tanniner.
Smagen domineres af moden frugt som sorte kirsebær og solbær, med hints af mørk chokolade og en lang, vedvarende eftersmag med noter af vanilje og ristede nødder. Vinen udviser en flot balance mellem friskhed og dybde, hvilket gør den både elegant og kraftfuld med et stort, langsigtet potentiale.
Serveringsforslag
Nyd den til et kraftfuldt (grill?)-måltid, krondyr-ragú eller klassisk fransk cassoulet - helst ved 16-18 grader efter et par timer på kraffel.
Du kan selvfølgelig også lade den ligge på flasken - i hvert fald i 15-20 år fra høståret.
Anmeldelser og point
93 point - Wine Enthusiast, maj 2021
"This is a big-hearted wine, ripe with both black-plum flavors and generous tannins. At this stage the structure is prominent, but with the weight of the fruits, the wine will balance out full, ripe and ready to drink from 2026. Roger Voss"
92 point - Falstaff, maj 2019
"Deep dark ruby, purple reflections, delicate bright rim. Ripe dark berry confit, black cherries, some nougat and orange zest, attractive, floral scented bouquet. Powerful, juicy, black fruit, blackberry confit, firm tannins, chocolatey finish, storable style, potential, versatile."