Leitz Zero Point Five Pinot Noir - Alkoholfri

0,5% alkohol og alligevel masser af dejlig Pinot Noir-smag - på sin egen umiddelbare og ganske vist lidt mere druesaft-nære facon, end du måske er vant til. Men det tager vi med!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
138,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Varenr.
  Varenr.
  J10850950
 2. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Leitz 'Zero-Point-Five' Pinot Noir

Alkoholfri rødvin. Og så på den mest krævende drue af dem alle... Nej vel?

Det tænkte vi også, og nej, Eins Zwei Zero smager med sine 0,5% alkohol ikke helt som den gennemsnitlige Spätburgunder eller Pinot Noir derude. Men med sine milde tanniner, sin jordbær-ribs-kirsebær-nære aroma og forholdsvis tørre smag, kommer den et godt stykke mod målet og smager faktisk rigtig dejligt af Pinot Noir på sin egen umiddelbare og lidt mere druesaft-nære facon.

En alternativ teknik

Jo mere alkohol, der skal fjernes, jo sværere er det at bevare en vins aroma. Derfor - men også fordi alkohol bærer en naturlig sødme, der kun kan erstattes af sukker - er denne vin "kun" gæret op til ca. 10 % alkohol med hvad det indebærer af ca. 40 g restsukker. For igen at komme af med alkoholen har Leitz-teamet så i dette tilfælde benyttet sig af teknikken SCC "Spinning Cone Column", der under ekstremt lavt tryk og temperatur omkring de 35°C nærmest centrifugerer alkoholen væk. Ingen nævneværdig smag går tabt gennem behandlingen af vinen, som i øvrigt har startet tilværelsen med fuld afstilkning og jo altså gæring sammen med drueskallerne, ganske som du kender det fra din normale yndlings-Pinot.

Og resultatet er som sagt lovende:

Aroma og smag

Den færdige vin inviterer på en frugtparadisisk oplevelse af friskrøde ribs, kirsebær og jordbær.

Med de fine frugtfornemmelser følger på tungen en flot indlejret tanninstruktur og en næsten tør finish, som er bemærkelsesværdigt lang for vintypen. Ligesom med de andre alkohol-fri vine fra Leitz opnår man ikke give samme dybde, struktur og vægt som i en vin med alkohol, men dette er endnu en gang forbavsende tæt - især for rødvin, der jo har mere fylde og tekstur end langt de fleste hvidvine og som derfor er endnu mere skrøbelige, når alkoholdimensionen tages væk.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at parre denne alkoholfri Pinot Noir med både grillet fisk, lyst kød eller sågar en spicy omgang butter chicken.

Servér den afkølet - gerne omkring de 10 grader og lad den gerne varme lidt op i glasset. Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Leitz Zero Point Five Pinot Noir - Alkoholfri
Din bedømmelse