1999

1999 Madeira Justinos Colheita Fine Rich Tinta Negra

Mere end 20 år gammel, ekstremt kompleks årgangsmadeira, som sender enhver fordom om denne ædle vintype langt ind i skammekrogen.

"ET FUND" - Luxury Aficionado"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 343,00 DKK
 • Køb 12 og spar 343,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 385,00 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
440,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0933.1999
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  19
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Justinos Tinta Negra Fine Rich Colheita 1999

Svesket og mørkt krydret, halvsød årgangsmadeira på den blå Tinta Negra Mole-drue, der - efter den traditionelle Madeira-metode - er gæret op til ca. 7% alkohol, hvorefter tilsætning af druesprit op til samlede 19% forhindrer yderligere gæraktivitet.

Dermed bevares en betragtelig del af druernes naturlige sødme, som er vital for denne stil af Madeira. 20 års fadlagring i opvarmede estufas senere har vinen desuden erhvervet sig den klassiske, oksidative og let brændte profil, der er så enestående for langtidslagret Madeira!

Aroma og smag

Aromaen i den færdige vin kredser dermed både omkring syltede blommer, svesker, figner, saltkaramel, brændt appelsinskal, vanilje og nyristede espressobønder.

Kompleksiteten bliver kun større på tungen, hvor fornemmelsen af valnødder og orientalske krydderier slutter sig til koret. Dertil kommer en smækker, frisk og saftig syre, der får vinen til at fremstå fantastisk elegant og imødekommende.

Serveringsforslag

Justinos Colheita er særdeles velegnet til desserter med tørret frugt, chokolade og nødder eller til kraftige oste, gerne med lidt skimmel på. 

Vi anbefaler at servere den afkølet ved 10-14 grader, og når du har nydt dit glas, kan du jo passende sætte flasken i køleskabet igen. Her kan den nemlig holde sig frisk i en måned, hvis ikke mere...


Anmeldelser og point

"ET FUND" - Rasmus Palsgård i Luxury Aficionados, november 2022:

"Vi drikker for lidt madeira, som er en ædel og kompleks vin. Det vidunderlige ved madeira er den perfekte balance mellem intens syre og sødme samt de uendelige duft- og smagsnoter, som fornemmes i vinen. Det er denne 23-årige årgangsmadeira med sine noter af figner, svesker, vanilje, kaffe og valnødder - for at nævne et udpluk - et godt eksempel på. Vinen er teknisk set halvsød, men den friske syre sikrer en perfekt balance. Drik den til alt fra blåskimmelost til kyllingelevermousse på smørstegt brød og desserter med tørret frugt, vanilje og chokolade."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:1999 Madeira Justinos Colheita Fine Rich Tinta Negra
Din bedømmelse