NV

Mailly Blanc de Noir Champagne Grand Cru

Blanc de Noir kaldes for kongen af “Grande Montagne de Reims”, og denne Brut Champagne på 100% Pinot Noir gør sit til at leve op til forventningerne med sin store aroma og komplekse statur. Den udfordrer, er skøn til mad og er et sikkert kort for Champagne-elskere, der vil udfordres uden at forlade deres komfortzone.

93 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
659,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4002.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Mailly Blanc de Noir Champagne Grand Cru

Maillys formfuldendte Blanc de Noir er en seriøs og struktureret Champagne lavet på første pres af bæredygtigt dyrket Pinot Noir fra nordvendte lieu-dits i grand Cru-kommunen af samme navn!

Vinificering

Basisvinen til Blanc de Noir består af en reserve-vin, altså et blend af fadlagret vin fra gamle årgange, der blandes med sidste års friske vin direkte fra ståltank. Efter andengæringen i flaske er vinen blevet liggende 3-4 år "sur-latte" i Maillys dybe kældre, hvor den opbygger flere delikate lag i såvel struktur som smag.

Aroma og smag

Kombineret med den ekstra modenhed fra réserve-vinen viser udbyttet af flaskelagringen sig fra første snif i form af nybagt brød, ristede hasselnødder og kornmark, der mingler med fuldmodne ferskner, gule æbler og saftige citrusfrugter. Kroppen er mere muskuløs og samtidig også fyldigere end i Maillys "almene" cuvée men løftes af mineralske toner i den lange og komplekse eftersmag, der med sine 8g restsukker fremstår tør men også behageligt blød og aldrig stram og benet.

Serveringsforslag

Ud over at være en stor champagne i sig selv er Mailly Blanc de Noir med sin krop og intensitet en mere end værdig vin til varme forretter, tapas og hovedretter, eksempelvis til foie gras og terrine eller til havets fristelser i form af pandestegte skaldyr, stegt pighvar med 'beurre-blanc' samt til kød; både saftige fjerkræsretter samt gris og kalv uden alt for intens sauce.

Til den mere eksotiske smag spiller Blanc de Pinot Noir godt sammen med mange ikke alt for stærke retter fra det indiske køkken, især "Tandoori style". Med al den dejlige smidige frugt er den også en absolut vinder med ost!

Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

 

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling
"Aromas of saffron, white pepper and dried fruit, such as lychee, follow through to a medium to full body with creamy tannins and a fruity finish. Lovely roundness and subtleness to this, Based on 2017 harvest. Dosage 8g/L. Disgorged in March 2022. Drink now."

92 point - Wine Enthusiast, december 2021
"Pinot Noir from the grand cru village of Mailly on the north slopes of the Montagne de Reims gives a lightly structured, richly textured Champagne. Based on the 2016 vintage, the wine is vibrant, getting its extra ripeness from reserve wine. This bottling will be at its best from 2021."

Topkarakter med 6 stjerner - Smagpåvin.dk
"Smuk farve, gylden med et lille rødligt skær. Frisk i en æbledomineret aroma med spor af fersken og citrus. Lækker og fyldig i smagen med røde æbler, citrus, lidt hasselnød og et prik af ristet brød sammen med en sprød mineralitet. Flot og lækker Champagne med rigelig kompleksitet, fylde og rygrad til at gå i selskab med det lyse og lette kødretter. Testede den sammen med foie gras på toast, hvor den var et excellent match."

5 stjerner - Jyllands Posten
"Lækker næse med hasselnød og æble. Blid, men fyldig mousse. Helstøbt mund med en god balance og blid syre. Glimrende boble."

5 stjerner - Ekstra Bladet
"Nedfaldsfrugt i duften som fortsætter i smagen med moden fersken, pærer, røde æbler og blomster. Flot mousse og en lang eftersmag. Flot, klassisk Blanc de Noir."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mailly Blanc de Noir Champagne Grand Cru
Din bedømmelse