Mailly Delice Demi Sec Champagne Grand Cru

Forførende med sine toner af moden frugt og briôche, og efterhånden lidt af en sjældenhed på verdensmarkedet: Mailly Demi-sec er nemlig noget så lækkert som en tæt på dessert-sød Champagne, der ikke kun smager helt enormt komplekst. Den er også 100% ”champagnet” hele vejen igennem, hvilket er utroligt dejligt, når man efter måltidet ønsker at tilfredsstille den søde tand men stadig har lyst til stor Champagne lige efter bogen.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 515,00  DKK
 • Køb 12 og spar 515,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 575,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
659,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4007.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Mailly Délice Demi-Sec

Mailly er en af de meget få Grand Cru-producenter i Champagne, der stadig begiver sig ud i at lave en sødere udgave af deres champagne, og det skal man absolut ikke kimse af, når man efter maden eller til andre søde lejligheder trænger til at dulme den sødere side af sin tand men stadig har lyst til vaskeægte, vellavet champagne!

Vinificering

Ganske ligesom Maillys Brut Reserve består Delice af 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay fra bæredygtigt dyrkede Grand Cru-marker. 24 måneder længere i flasken og ikke mindst en dosage på 35 g sukker pr. liter giver dog en markant anderledes vin i såvel aroma, kropsfylde og - selvsagt - sødmegrad.

Aroma og smag

Demi-Sec har med andre ord en fantastisk duft af modne citrusfrugter, æbler og bagte pærer samt - fra lagringen - lun brioche og marcipan. Den lange lagring har givet vinen en fornem cremet tekstur, der dog holdes rank af de helt små, fine bobler og den stringente syre. Dertil kommer den fine og delikate sødme, der ganske vist ikke er nok til at gøre den til den decideret dessertvin. Men mindre kan så absolut også gøre det.

Serveringsforslag

Det søde præg i smagen gør således Delice bredt anvendelig i forhold til gastronomi, f.eks. foie gras terrine, fjerkræ med sødligt tilbehør, honning-glaceret laks eller faste oste med bærkompot.

Den kan også serveres til citrontærter og sødlig soufflé, og så er den evigt og altid ensbetydende med lækre luksuriøse velkomstbobler, hvis man vil have et let sødligt præg - ikke mindst ved juletid, hvor der derfor uden problem kan ryge en lille pebernød ned imens.

Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.


Anmeldelser og point

Anbefalet - VineXpressen.dk (Rolf Madsen) 

"Også Maillys halvsøde Delice er i særklasse. Næsen tør med en snert af friske grønne æbler, mens smagen er vidunderligt balanceret mellem sødme og syrefriskhed. Glimrende vin at slutte af på kl. 24 eller senere…"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Mailly Delice Demi Sec Champagne Grand Cru
Din bedømmelse