2021

Muga Reserva

Laudrup-klassikeren over dem alle: En finpoleret Rioja-fortolkning, der følger med tiden men aldrig glemmer, hvor den kommer fra.

94 point - Robert Parker

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2021

Muga Reserva

Fra 229,00  DKK
  • Køb 12 og spar 229,00  DKK  21% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 249,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
289,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    0101.2021
  4. Land
    Land
    Spanien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Ud af de mere end 1500 forskellige vine i vores livlige sortiment er der én, der år efter år samler folkets opmærksomhed og viser sig mere populær end nogen anden. Og man forstår, hvorfor:

Muga Reserva rammer hovedet på blokken i sin sondring mellem klassisk, fadpræget Rioja og så tidens forkærlighed for mere renhed og elegance. Den følger med tiden men glemmer aldrig, hvor den kommer fra, og for dét er vi mange, der elsker den!

Druer og vinificering

Muga Reserva består druemæssigt af 70% Tempranillo, 20% Garnacha og sammenlagt 10% Graciano og Mazuelo fra et bredt men dog minutiøst udvalgt spektrum af vinhusets marker i det kvalitetsmæssigt ophøjede Rioja Alta.

Efter høsten afstilkes klaserne, og gæringen effektueres så af den vilde gær fra markerne, hvorefter den unge vin lige får lov at finde takten i store træbeholdere over 2-3 måneder inden den ufravigelige fadlagring: 24 måneder i primært franske men også en mindre andel amerikanske egetræsfade (20% nye). Alle fade kommer fra husets eget bødkeri, hvorfra bødkerne personligt har udvalgt samtlige af de træer, de finder bedst egnet, og de senere år har kvaliteten også her taget et hop opad.

Herefter følger minimum 14 måneder i flaske, inden de første flasker er frigivet.

Aroma og smag

I den færdige vin forenes tempranillodruens karakteristik til perfektion med fadlagringen. Det giver sig indledningsvis til kende i form af sødmefulde kirsebær, brombær, skovbund, mokka, trøfler, vanilje, grafit og tørrede høstblomster.

På tungen er vinen saftig og rank med en lidt over mediumfyldig krop og en høj aromaintensitet, der drives af en frisk, mørkrød frugt. De bløde tanniner suppleres af en flot afstemt syre, der udgør et velskabt match til mange delikate serveringer.

Serveringsforslag

Vi kan på det varmeste anbefale at servere Muga Reserva til svinekoteletter, hvidløgsmarineret lam, kødfulde pastaretter eller til krydrede vegetarretter med f.eks. stegte svampe, squash og grillet pebrefrugt i centrum.

Nydes vinen i sin ungdom, anbefaler vi iltning i 1-2 timer før servering. Alternativt kan den gemmes op til 20 år fra høståret og vil med tiden udvikle en endnu finere duft, blødere frugt og større kompleksitet.

Anmeldelser og point

94 point - Robert Parker's Wine Advocate, februar 2025

"The grapes for the 2021 Reserva (sold as Crianza in Spain), mostly Tempranillo with some Garnacha Tinta, Mazuelo and Graciano, were picked late in a cooler year when they finished the harvest the 20th of October, with plenty of times for the grapes to develop full aromas and flavors and complete ripeness. It fermented destemmed and lightly crushed in oak vats with indigenous yeasts, separating qualities, villages and soils, and matured in 80% French and 20% American oak barrels, 20% of them new, for 24 months, with racking every eight to nine months. It's a textbook example of their style in a very good year, with power, concentration and clout, elegance and freshness. It was a very harmonious year; the cycle was long and the tannins ripened to perfection. It's terrific and more so for the volume they produce (984,000 bottles of it). It was fined with egg whites and bottled in January 2024."

93 point - James Suckling, august 2024

"A plush yet fresh Rioja showing blackberries, dark plums, fine spices, cocoa powder and a touch of roasted red chile peppers. Medium- to full-bodied and juicy, with firm, fine-grained tannins and a long, bright finish showing some graphite, blackberries and dark chocolate. Tempranillo, garnacha, graciano and mazuelo. Drink now or hold."