2018

Pio Cesare Barolo

Fundamentet for en af Piemontes "grand old" vinhuse udgøres af denne arketypisk klassiske og forførende Barolo. En robust, dyb, sart og elegant vin, der har gjort dette til et af Italiens absolut mest eftertragtede vintyper. 

93 point - Robert Parker

94 point - James Suckling

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 576,56 DKK
  • Køb 12 og spar 576,56 DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 645,75 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
738,00 DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    5137.2018
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    14
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Drue
    Drue

Om Pio Cesare Barolo

Siden Pio Cesares grundlæggelse som vinhus tilbage i 1881 har man stået forrest i kampen for at gøre Barolo til Italiens største vin. Ornato, Grinzane Cavour, La Morra og Novello leverer den helt nøjagtige stil af frugt, der skal til for at opnå en helt klassisk Barolo.

Vinificering

I kælderen har druerne gennemgået 25-30 dages skinkontakt og maceration, hvorefter den færdige vin lagrer videre, dels på 255 liters barriques af fransk eg (ca. 25%) og resten på store franske fade botti på mellem 2000 og 5000 liter. Efter ca. 30 måneders fadlagring blandes indholdet fra fadene til den endelige vin.

Aroma og smag

I næsen bliver det ikke meget mere klassisk for Barolo-området end det, der møder dig her. Side om side står krydrede kirsebær og jordbær på en bund af alt fra dugfrisk skovbund, en nyåbnet pakke med pibetobak samt lidt appelsin og nødder.

På tungen fornemmer man straks den intense tanninstruktur men kombineret med en saftig og poleret frugtsmag, der skærer igennem i den lange, robuste og samtidig delikate eftersmag.

Serveringsforslag

I sine unge år bør denne vin iltes 3-4 timer før servering for at vise sin tilgængelige side. Efter yderligere 5-6 år i flasken udvikler vinen en elegance, som kan sammenlignes med de største vine fra Bourgogne.

Et velvalgt match til f.eks. kalvekød, intense pastaretter og efterårets simre-klassikere med vildt og svampe.


Anmeldelser og point

93 point - Jyllands-Posten, januar 2023

"Her endnu en velanset garant for nyklassisk barolo, der med noget tid i glasser lufter sine attributter på stilsikker vis. Ganske åben og forbavsende tilgængelig med skinnede rød frugt. Sødmefuld, indsmigrende, floral. Masser af jordbær, kirsebærsten, lakridsrod og tigerbalsam. Fadet er superflot integreret, her har producenten efterhånden fået fuldstændig styr på tidligere tiders excesser. Smagen har mere efterår over sig; skovbund, let tobakket og blommet med et strejf af kandiseret appelsinskal. Oprejst, rank og fokuseret, tydelig retning på den bittersøde finale. 93 point."

93 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2022

"The 2018 Barolo opens to ripe aromas of dried plum and tobacco. This vintage lacks some of the complexity of a cooler growing season, but these results are far from monochromatic. Those tobacco aromas cede to cedar, earth, forest floor and hints of shaved truffle."

94 point - James Suckling

"Aromas of spicy red cherries on a loamy underlay, together with savory twists of forest floor and walnut shell. Some orange rind, too. Full-bodied with very fine, firm and silky tannins and lots of long, focused fruit and spice flavor. Good structure for 2018. Needs a year or two to fully knit together. Best from 2024."

93 point, Vinous, oktober 2022

"The Barolo Pio is once again impressive in 2018. Deep, layered and so expressive, the 2018 offers uncommon elegance right out of the gate. Dark mentholated aromas and flavors are intriguing. In 2018, the Barolo Pio offers quite a bit of depth too, something that is rare, especially among wines at this level. All the elements are impeccably balanced throughout. This is a very fine vintage for the Pio."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pio Cesare Barolo
Din bedømmelse