Domaine des Myosotis

Myosotis er det oldgræske ord for den blomst, vi herhjemme kender som "forflemmigej", men i dette tilfælde er det heldigvis også navnet på vores nytænkende lille vinhus fra parret Justine Rivet (sommelier) og Romain Bourreau!

Romain arbejdede tidligere for den berømte Thierry Germain og Roches Neuves i Bordeaux, indtil han og Justine altså 2020 flyttede til Loire i 2020 for at starte deres nye vin-eventyr. Her havde de kort fortalt fået mulig muligheden for at købe de helt rigtige marker og terroir i Anjou, Saint Lambert du Lattay, så der måtte tænkes hurtigt, hvis de skulle slå til. Det gjorde de, og det har de heldigvis ikke fortrudt!

Økologiske marker og håndlavet vin

I skrivende stund råder Domaine des Myosotis over små 4,9 hektar vinmarker (3,7 hektar i 2022) med 3 hektar Chenin Blanc og derudover en smule Melon, Chardonnay og Cabernet franc. De arbejder med respekt for biodiversiteten (certificeret økologisk af Ecocert) med manuel høst, lodret presning og uden tilsætningsstoffer i vinifikationen. Eneste undtagelse er en let tilsætning af sulfitter ved aftapning (20 mg/L total SO2) for at stabilisere vinene og sikre den renhed og klarsynede forbindelse til deres fantastiske terroir - ganske som vi bedst kan lide det!