2020

Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Ripasso Classico Superiore

4,1 stjerner på Vivino

Tenuta Santa Marias Ripasso fra Valpolicella Classico Superiore smager som Ripasso skal smage med dybrød saftig og elegant frugt toppet med tørrede, fyldestgørende elementer fra Amaronevinenes drueskaller.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 225,00  DKK
 • Køb 12 og spar 225,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 255,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
289,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5253.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  15
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Tenuta Santa Marias Ripasso fra Valpolicella Classico Superiore smager som Ripasso skal smage med dybrød saftig og elegant frugt toppet med tørrede, fyldestgørende elementer fra Amaronevinenes drueskaller. Denne metode har været kendt i århundreder, men det var først med Gaetano Bertani for bordenden, at vinlovgerne for Veneto i 1850 kunne enes om et navn og fastlæggelse retningslinjer for den unikke vintype. Under hans oldebarn af samme navn - den nyligt afdøde Gaetano Bertani - er vintypen sidenhen blevet optimeret og perfektioneret for at ende med den vin, vi har lige her.

Tenuta Santa Marias marker er under konvertering til økologi, og fra deres kalk- og lerholdige skråninger vokser gamle vinstokke med Corvina, Rondinella og Corvinone, som høstes ved håndkraft i slutningen af september. I vinhuset gæres druer og druemost i temperaturstyrede tanke, og det er her ved endt gæring, at vinen får sin øgede farve, fylde og smag.
Den hældes ganske enkelt op i de gæringstanke, hvor Amaronevinens udgærede drueskaller endnu hviler i bunden.
Her påbegyndes en lille andengæring, hvormed vinen når en højere alkoholprocent (14%), større kropsfylde og øget kompleksitet fra de tørrede druer. Til sidst presses den berigede vin fra druerne og hviler så 24 måneder på gamle egetræsfade samt yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelse.

Det færdige produkt står tilbage med en rig frugtcharme af kirsebær og blåbær med tilhørende strejf af peber og anis samt accent af kanel og tørret frugt fra mødet med Amarone-kvaset. På tungen mærker man også tydeligt de to års fadlagring, som smukt afrunder og intensiverer totaloplevelsen og i øvrigt kaster lidt tobak efter den mediumfyldige og strukturerede krop.
I eftersmagen fører livlige associationer direkte tilbage til vinens ikke-tørrede grundstamme i form af en lækker rød frugt og frisk frugtsyre pakket i liflige krydderier og lidt nødder at runde af på.

Denne Ripasso er en dejlig allround-vin i den kraftigere ende af spektret men uden at indholdet på tallerkenen behøver stikke helt af, som det i højere grad forventes til en Amarone. Dermed er den et lækkert bud på en vin til Mortensaften og såmænd også i julen, men vi ville nu heller ikke tøve med at servere den til en intens omgang pasta med svampe, fløde, evt. kød og masser af parmesan eller til alskens råvarer, der har været forbi en grill eller stegepande.

Nyd den ved 15-18 grader i dag, i morgen eller i 10-15 år fra høstårgangen.

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, juli 2021
"Creamy wild strawberries and raspberries on the nose, held tight by a light, oaky note. Medium-to full-bodied with some tight, firm tannin that exerts the same kind of restraint on the juicy fruit. This is quite a complex wine that’s delicious now, but will continue to improve. Drink or hold."

4,1 stjerner på Vivino

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Ripasso Classico Superiore
Din bedømmelse