2021

Fabien Coche Auxey-Duresses Rouge

"Sådan skal rød Bourgogne dufte", lød det belærende fra vores gode kollega, David Ekberg, da han første gang stak snudeskaftet i denne hindbær-duftende og ærkesaftige Auxey-Duresses fra unge og talentfulde Fabien Coche!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 435,00  DKK
 • Køb 12 og spar 435,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 489,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
559,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4056.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Auxey-Duresses lyder måske mindre prætentiøst end sine to nabokommuner; Mersault og Saint-Romain, men faktisk er Auxey-Duresses blandt de kommuner i Bourgogne, der tilbyder de mest harmoniske vine i især de varme årgange. Om aftenen blæser den kølige bjergluft således fra Saint-Romain og ned i det lavereliggende Auxey-Duresses, hvilket er essentielt for at bevare en naturligt spændstig syre og i druerne. Dermed er der også i denne charmerende, let funky Pinot Noir fra Fabien Coche en flot elegance og friskhed - tilsat masser af modenhed fra solskinnet her på de sydvendte skråninger, den kommer fra!

Vinificering

Vinen er gæret i klassiske åbne gæringstanke og har dernæst lagret på neutrale egetræsfade. En del af disse er små 225-liters barriques, mens en stadig større andel er de større "tonneaux", der giver lidt mindre indflydelse fra fadet. I sidste ende træder vinen også ærligere, mere egenrådigt frem, ganske som den talentfulde Fabien ønsker det.

Aroma og smag

I næsen er den initialt lidt reduktiv. Disse associationer til tændstikker og asfalt træder dog hurtigt i baggrunden - kun for at blive afløst af ekstremt saftige hindbær, blåbær, ribs, iljer og krydderurter samt dertil en håndfuld regnvåde flintesten.

På tungen er vinen energisk og blid på samme tid - den er forbilledligt ren og rank med helt fine, næsten fraværende tanniner, en mediumfyldig krop og en bævrende saftig frugtsyre, der følger den sødmefulde og ganske markante frugtsmag i sin lange afslutning. 

Serveringsforslag

Vi anbefaler som hovedregel hvidvin til ost, men for rødvinselskere er denne Auxey-Duresses alligevel et yderst kompetent bud på en vin, der harmonerer og også får det bedste frem i f.eks. tørre oste à la gruyère, comté eller en grubelagret vesterhavsost tilsat ribs- eller rabarberkompot og da også gerne lidt fransk landskinke eller en anderillette ved siden af. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fabien Coche Auxey-Duresses Rouge
Din bedømmelse