- Producent
- Type
- Varenr.4056.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Auxey-Duresses lyder måske mindre prætentiøst end sine to nabokommuner; Mersault og Saint-Romain, men faktisk er Auxey-Duresses blandt de kommuner i Bourgogne, der tilbyder de mest harmoniske vine i især de varme årgange. Om aftenen blæser den kølige bjergluft således fra Saint-Romain og ned i det lavereliggende Auxey-Duresses, hvilket er essentielt for at bevare en naturligt spændstig syre og i druerne. Dermed er der også i denne charmerende, let funky Pinot Noir fra Fabien Coche en flot elegance og friskhed - tilsat masser af modenhed fra solskinnet her på de sydvendte skråninger, den kommer fra!
Vinificering
Vinen er gæret i klassiske åbne gæringstanke og har dernæst lagret på neutrale egetræsfade. En del af disse er små 225-liters barriques, mens en stadig større andel er de større "tonneaux", der giver lidt mindre indflydelse fra fadet. I sidste ende træder vinen også ærligere, mere egenrådigt frem, ganske som den talentfulde Fabien ønsker det.
Aroma og smag
I næsen er den initialt lidt reduktiv. Disse associationer til tændstikker og asfalt træder dog hurtigt i baggrunden - kun for at blive afløst af ekstremt saftige hindbær, blåbær, ribs, iljer og krydderurter samt dertil en håndfuld regnvåde flintesten.
På tungen er vinen energisk og blid på samme tid - den er forbilledligt ren og rank med helt fine, næsten fraværende tanniner, en mediumfyldig krop og en bævrende saftig frugtsyre, der følger den sødmefulde og ganske markante frugtsmag i sin lange afslutning.
Serveringsforslag
Vi anbefaler som hovedregel hvidvin til ost, men for rødvinselskere er denne Auxey-Duresses alligevel et yderst kompetent bud på en vin, der harmonerer og også får det bedste frem i f.eks. tørre oste à la gruyère, comté eller en grubelagret vesterhavsost tilsat ribs- eller rabarberkompot og da også gerne lidt fransk landskinke eller en anderillette ved siden af.