- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.5996.2022
- LandTyskland
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Om Ökonomierat Rebholz Spätburgunder "R"
100% økologisk og biodynamisk Spätburgunder, altså Pinot Noir, fra nogle af de ubetinget bedste vinmarker i Pfalz!
Mens andre producenter i Pfalz fokuserer mere på hverdagsvine og pris, er Birgit og Hansjörg Rebholz samt deres tre voksne børn Hans, Valentin og Helene i konstant søgen efter de bedste marker, som de løbende handler og bytter sig til og med det ydmyg formål at lave noget af Tysklands allerbedste vin. Alle sejl sættes for at optimere på kvaliteten, og dét fornemmer man uden undtagelse i denne sjælrige og livsbegejstrede Spätburgunder, der emmer af charme og kvalitet!
Vinificering og lagring
Både i forbindelse med høsten og siden i vinhuset gennemfører Rebholz-familien og deres trofaste medarbejdere en grundig sortering af druerne, som lige skal have overstået et døgns kold-maceration inden de delvis afstilkes og knuses og den naturlige gær går i gang.
Mosten gærer i ca. 3 uger, og den resulterende vin har derpå lagret i 16 måneder på en blanding af nye og gamle franske egetræsfade. Vinen filtreres ikke, inden den hældes på flaske - i øvrigt med en minimal tilsætning af SO2.
Aroma og smag
Og endelig er det så blevet tid til at stikke snuden i glasset til fantastisk dyb, ren og dog helt Pinot Noir-arketypisk duftoplevelse, hvor fine noter af små røde skovbær, mellem fingrene pressede blåbær, appelsinblomster, knust peber og orientalske krydderier skaber harmonisk samklang med nænsomt ristede fadnoter på toppen.
Smagen er tør men med blide, sødmefulde frugtnoter og er i øvrigt både rank og saftig: Eftersmagen er intens og silkeblød på samme tid med helt fine, små tanniner og igen det delikat, let ristede præg fra fadet, som giver modspil længe efter.
Serveringsforslag
Med disse indtryk in mente er Rebholz Spätburgunder en fantastisk vin til f.eks. tatar, charcuteri, fjerkræ, kanin eller serveret let afkølet til grillet tun og skindstegt fisk med svampe.
Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret, men vi anbefaler at nyde den indenfor 10 år, hvor den friske og delikate frugt stadig er i fokus.
Servér den let afkølet ved 14-15 grader.
Anmeldelser og point
93 point - James Suckling, september 2024
On paper this is an entry-level wine, and for that it is absurdly good. What a beautifully restrained nose of red fruit and red beets. On the extremely silky, medium-bodied palate, the interplay of fruit, fine tannins and savory character is spot on. Precise and polished, long finish. From biodynamically grown grapes with Respekt certification. Drink or hold.
91 point - Robert Parker's Wine Advocate,
Sourced in the Im Sonnenschein (80%) and Rosenberg (20%), the 2022 Spätburgunder is pure, intense and fresh on the nose that shows ripe cherry aromas intertwined with saline, peppery and leafy notes. Silky, fresh and savory on the palate, this is an intense but fresh and rather light, straight and juicy Pinot with refreshing tannins and a stimulating dry and palate-cleansing finish. It's an impressive Pinot that aged in 40% new oak barrels for 16 months and was bottled unfiltered in May 2024. 12.5% stated alcohol. Diam 10 cork. Tasted at the domaine in January 2025.