2019

Umathum Pinot Noir Unter den Terrassen

På den nordlige bred af Neusiedlersøen ejer Umathum denne gamle vinmark med en masse smalle terrasser på den vulkanske granitholdige jord. Sammen med det kontinentale klima, der imidlertid dulmes af søens moderende vinde, kan den noget helt særligt for Pinot Noir-druen, og dette er således en vin, du er nødt til at smage, hvis du elsker Pinot Noir og er nysgerrig på dens formåen uden for Bourgogne!

95 point - Vinous

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 349,00  DKK Regulær pris 580,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5911.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

På den nordlige bred af Neusiedlersøen har Umathum denne gamle vinmark, der består af en masse smalle terrasser af vulkansk jord og granit. Det hele blev genplantet med Pinot Noir i midten af 90'erne og dyrkes i dag biodynamisk. Endvidere er druerne høstet i hånden og gæret ved det naturlige gær i cementtanke og lagret 12 måneder i en blanding af franske og østrigske egetræsfade (50% nye).

Herefter er vinen hældt på flaske uden foregående filtrering og har så hvilet 24 måneder i flasken før frigivelsen. Meget delikat, lys og imødekommende aroma i form af hindbær, blåbær, flødekarameller og et let grønt og krydret element fra den høje procentdel af hele drueklasser (stilke).

På tungen går den lysrøde frugt igen og møder desuden et røget præg i den i øvrigt silkebløde eftersmag, der med en saftig frugtsyre, lette tanniner og en for Pinot Noir ideel alkoholmængde på 13% giver en vinen en vis pondus og alligevel let drikbarhed.

Umathum Pinot Noir kan med fordel iltes 1 time før servering ved 14-16 grader - f.eks. til lyst kød, wienerschnitzel, stegte grøntsager eller coc-au-vin.

Point og anmeldelser

95 point - Vinous, februar 2024

“The aromatic, herbal unison of these flavors and the tenderness of the wine is beguiling, revealing a very tender facet of Pinot's essential nature.“

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Umathum Pinot Noir Unter den Terrassen
Din bedømmelse