2019

Rouchier Saint-Joseph La Chave BIO

Fra den vestvendte parcel 'La Chave' kommer denne ærkesaftige og harmoniske Syrah, der har lidt mere fylde og struktur end den på andre planer nært beslægtede 'Luc'.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 514,06  DKK
 • Køb 12 og spar 514,06  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 575,75  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
658,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  4248.2019
 3. Land
  Land
 4. Område
  Område
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue

Den ene hektar store 'La Chave' blev plantet helt tilbage i 1958 og har en vestlig eksponering med overvejende granit og gnejs. 

I vest giver aftensolen mere varme end morgensolen i øst, som præger den anden enkeltmarksvin 'Luc'. Til gengæld er granitjorden i La Chave naturligt køligere end skiferjorden på Luc, og vinen får dermed både mere fylde og også mere struktur end den på mange andre planer nært beslægtede søstervin!

Dyrkning og vinificering

I marken arbejder Martine og Christian på naturens præmisser uden brug af kunstgødning eller pesticider, når de kun ved hjæp fra hånd, hest og naturens præmisser forsøger at optimere vilkårene for de gamle Syrah-stokke.

I efteråret håndhøstes de hele klaser og bringes så til vinhuset hvor de - stadig hele - hældes til gæring i betontanke uden tilsætning af svovl. Efter gæringen lagres vinen i brugte franske egetræsfade i 16-18 måneder afhængigt af årgangen - igen ligesom i Luc.

Aroma og smag

I næsen optræder den færdige vin yndefuld, animalsk, fyldig og kompleks med lyse og klare brombær og blåbær suppleret af violer, syrener, stald, knust peber, oliven, pibetobak og provence-urter.

På tungen er den saftig og markant og - som alt fra Rouchier - forunderligt klar i sin rene smag. Samtidig er den dog fyldigere og også mere struktureret end Luc - og måske med lidt mere frugtsødme i den langstrakte, komplekse og igen saftspændte eftersmag.

Serveringsforslag

Servér denne vin til gris, fjerkræ, quiche lorraine eller - måske mest oplagt af alt - ovnstegt eller grillet lam med rodfrugter og alskens sydfranske urter til.

 Vi foreslår en serveringstemperatur på 14-17 grader - gerne allerede her i sin ungdom og i op til 10 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rouchier Saint-Joseph La Chave BIO
Din bedømmelse