- Producent
- Type
- Varenr.4248.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Den ene hektar store 'La Chave' blev plantet helt tilbage i 1958 og har en vestlig eksponering med overvejende granit og gnejs.
I vest giver aftensolen mere varme end morgensolen i øst, som præger den anden enkeltmarksvin 'Luc'. Til gengæld er granitjorden i La Chave naturligt køligere end skiferjorden på Luc, og vinen får dermed både mere fylde og også mere struktur end den på mange andre planer nært beslægtede søstervin!
Dyrkning og vinificering
I marken arbejder Martine og Christian på naturens præmisser uden brug af kunstgødning eller pesticider, når de kun ved hjæp fra hånd, hest og naturens præmisser forsøger at optimere vilkårene for de gamle Syrah-stokke.
I efteråret håndhøstes de hele klaser og bringes så til vinhuset hvor de - stadig hele - hældes til gæring i betontanke uden tilsætning af svovl. Efter gæringen lagres vinen i brugte franske egetræsfade i 16-18 måneder afhængigt af årgangen - igen ligesom i Luc.
Aroma og smag
I næsen optræder den færdige vin yndefuld, animalsk, fyldig og kompleks med lyse og klare brombær og blåbær suppleret af violer, syrener, stald, knust peber, oliven, pibetobak og provence-urter.
På tungen er den saftig og markant og - som alt fra Rouchier - forunderligt klar i sin rene smag. Samtidig er den dog fyldigere og også mere struktureret end Luc - og måske med lidt mere frugtsødme i den langstrakte, komplekse og igen saftspændte eftersmag.
Serveringsforslag
Servér denne vin til gris, fjerkræ, quiche lorraine eller - måske mest oplagt af alt - ovnstegt eller grillet lam med rodfrugter og alskens sydfranske urter til.
Vi foreslår en serveringstemperatur på 14-17 grader - gerne allerede her i sin ungdom og i op til 10 år fra høståret.