NV

Pierre Gerbais Champagne Lieu-Dit Grandes Cotes

95 point - Robert Parker

Der er hverken slinger i vinen, valsen eller i wienervalsen, når Blanc de Noirs fra Pierre Gerbais får kridtet danseskoene og gjort sig klar til fest.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 699,00  DKK
 • Køb 12 og spar 699,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 789,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
899,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  3923.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Denne virtuose Blanc de Noirs er opstået af 100% Pinot Noir fra Lieu-dit "Les Grandes Cotes", der består af tre nordvendte naboparceller med to forskellige jordbundstyper: Kimmeridge, der er sammensat af fossilrig mergel og kalksten og giver vindruerne syrlighed og mineralitet til forskel fra den hårdere, fossilfri og mere porøse portlandske jord, som resulterer i en frugtigere vinprofil.

I vinhuset er det så op til Aurélien Gerbais at formidle mødet mellem disse kontrasterende udtryk af Pinot Noir, der til sammen indkapsles i en fængslende ligevægt.

Vinificering

I den mere tekniske ende gæres den nyeste årgang i rustfri ståltanke, hvorefter den blandes med vin Réserve-vin fra 8 forskellige årgange og flaskelagres i 36 måneder på gærresterne. Når den degorgeres tilføjes den lille dosage på 3 g/l restsukker, hvilket definerer den som en Extra Brut.

Aroma og smag

Den færdige Champagne er dermed som ønsket: Frisk og sprød med modenhedens visdom indlejret i dens mange facetter af alt fra pocheret pære, syltet appelsinskal, fersken, honning og friskbagt brød.

På ganen er vinen tør, kødfuld og levende den fineste, delikate mousse. Samtidig er den rund og behagelig i dens afslappede procession af levende hvid frugt og igen bagværk. I eftersmagen bliver hængende på den tørre finish, der indebærer de reneste citrussmage og mineralske undertoner.

Serveringsforslag

Grandes Côtes spiller, når alt kommer til alt, efter de gængse regler og passer ind til anledning. Alligevel skiller den sig ud som ballets dronning med en egenrådig, næsten majestætisk karisma, som vi og mange andre beundrer og bedårer.

Vi holder selv af at nyde den til fjerkræ, ost eller hvid fisk tilberedt efter sydeuropæiske traditioner med rigelige mængder frisk olivenolie, hvidløg, citron og krydderurter. 

Serveres ved ca. 8-10 grader.

Anmeldelser og point

95 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2023

"The NV Extra-Brut Les Grandes Côtes derives from Pinot Noir planted in a north-facing site, matured as a perpetual reserve spanning the 2011-2018 vintages. Wafting from the glass with aromas of peach, orange oil, pear, beeswax and fresh bread, it's medium to full-bodied, deep and ample, with a fleshy core of perfumed fruit animated by a pillowy mousse, concluding with a long, aromatic finish."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pierre Gerbais Champagne Lieu-Dit Grandes Cotes
Din bedømmelse