Rioja

Stort udvalg af vine fra Rioja. Vi fører Rioja-vine fra de førende producenter og af høj kvalitet. Se herunder for at se vores attraktive priser.

Inden for de seneste år har spansk vin for alvor vundet indpas på det danske marked og kan i dag konkurrere på lige fod med andre store vinnationer som fx Frankrig og Italien. Når man taler om spansk vin, kommer man dog sjældent udenom vin fra Rioja, der er den største og mest klassiske vinregion i Spanien.

Hos Laudrup Vin forhandler vi et stort udvalg af god Rioja vin, der typisk er kendt for sin mere krydrede og støvede smag, der bygger på en stolt tradition inden for vinproduktion i den i dag verdenskendte vinregion. 

Vis som Gitter Liste

49 produkter

Side
pr. side

Rioja - En vinregion med en stolt historie

Det anslås, at der siden Romertiden blev produceret vin i området, men først efter år 1860 blev regionen for alvor kendt for sin vinproduktion. Dette skyldtes de daværende vinluse, der hærgede i det franske vinlandskab, og derfor valgte mange vinbønder at flytte deres vinproduktion fra Bordeaux til Rioja.

Lige netop dette skulle senere vise sig at blive startskuddet på et sandt vineventyr for regionen, der i dag er kendt over hele verden for sin traditionelle, spanske Rioja vin, der har en dyb og fyldig smag.

Igennem årene er der sket en kvalitetsstigning i vinen fra området, hvilket blot har medført, at endnu flere har fået øjnene op for den traditionelle, spanske vin.

De dominerende druer fra Rioja er bl.a.:

  • Tempranillo - en typisk Rioja rødvin er lavet på den røde drue, Tempranillo, som er kendt for sin kraftfulde og bløde smag, der egner sig helt perfekt til en god middag.
  • Viura - blandt de grønne druer er Viura stærkt repræsenteret, der med sin milde, syrlige smag har en helt karakteristisk friskhed over sig. Det er en af verdens mest udbredte grønne druesorter og er grundet sin milde og forholdsvis neutrale smag blevet anvendt til blandingsvin af forskellig slags. Druen egner sig især godt til traditionelle madretter inden for spansk og fransk madkultur - heriblandt tapas.
  • Grenache - denne røde drue er den anden mest plantede drue på verdensplan og er bl.a. kendt for sin lyse farve og høje alkoholprocent. Den lyse farve skyldes den tynde drueskal, og kan give både kraftige og elegante vine alt efter hvordan winemakeren behandler druen.

Vi forhandler en lang række fantastiske Rioja-vine, bl.a. fra verdenskendte vinhuse som Bodegas Muga, Marqués de Murrieta og Artadi.

Brug for hjælp til at finde den bedste vin fra Rioja?

Hos Laudrup Vin går vi op i at gøre vores kunder rigere på gode vinoplevelser. Derfor tilbyder vi altid vores hjælp, hvis du har spørgsmål til vin fra Rioja.

På vores hjemmeside har vi desuden gjort det nemt for dig at få et overblik over udvalget af spansk vin fra Rioja, idet du igennem vores filtre nemt kan sortere i vores sortiment og vælge din næste Rioja vin ud fra følgende parametre:

  • Årgang - vin fra Rioja deles typisk op i fire forskellige kategorier, nemlig: Rioja, Crianza, Reserva og Gran Reserva. Almindelig Rioja vin har typisk lagret i blot 1 år, mens Crianza har 2 år, Reserva i 3 år og Gran Reserva hele 5 år. Prisklassen vil derfor typisk variere efter årgang, lige så vel som smagen og nuancerne i den enkelte Rioja vin.
  • Pris - uanset hvilket budget du lægger for dagen, kan du med ganske få klik få vist god vin fra Rioja, der ikke nødvendigvis behøver at koste en bondegård. Tilpas søgningen efter din økonomiske ramme og dan dig et overblik over dine muligheder.
  • Serveringsforslag - synes du også, at det til tider kan virke uoverskueligt at blive klog på, hvilken type vin der egner sig bedst til dagens måltid? Når du bruger filterfunktionen på vores hjemmeside, kan du få vist vin fra Rioja, der egner sig til alt lige fra fisk og skaldyr til lam og svinekød. På den måde kan du være sikker på at få den bedste Rioja vin, der kan være prikken over i’et på en udsøgt middag.
  • Økologi - inden for de seneste år er der sket en stigning i interessen for økologisk vin, og det er derfor noget, vi har valgt at imødekomme hos Laudrup Vin. Du har derfor altid mulighed for at få vist vores udvalg af økologiske vine fra Rioja vinområde, så du kan handle kvalitetsbevidst vin med omtanke for miljøet.

Har du brug for yderligere hjælp til at finde en god spansk vin fra Rioja? Du er altid velkommen til at hive fat i os, så vi kan give dig den bedste rådgivning. Vin er vores store passion, og igennem årene har vi udviklet en helt særlig ekspertise inden for branchen.

Der er derfor ikke det spørgsmål, vi ikke kan besvare, ligesom der heller ikke er den lejlighed, vi ikke kan finde den perfekte vin til - hvad end det er til en aften med selvforkælelse eller som gave til en, du holder af.