Rioja

Stort udvalg af vine fra Rioja. Vi fører Rioja-vine fra de førende producenter og af høj kvalitet. Se herunder for at se vores attraktive priser.

Inden for de seneste år har spansk vin for alvor vundet indpas på det danske marked og kan i dag konkurrere på lige fod med andre store vinnationer som fx Frankrig og Italien. Når man taler om spansk vin, kommer man dog sjældent udenom vin fra Rioja, der er den største og mest klassiske vinregion i Spanien.

Hos Laudrup Vin forhandler vi et stort udvalg af god Rioja vin, der typisk er kendt for sin mere krydrede og støvede smag, der bygger på en stolt tradition inden for vinproduktion i den i dag verdenskendte vinregion. 

Vis som Gitter Liste

41 produkter

Side
pr. side

 

Rioja - En vinregion med en stolt historie


Det anslås, at der siden Romertiden blev produceret vin i området, men først efter år 1860 blev regionen for alvor kendt for sin vinproduktion. Dette skyldtes de daværende vinluse, der hærgede i det franske vinlandskab, og derfor valgte mange vinbønder at flytte deres vinproduktion fra Bordeaux til Rioja.

Lige netop dette skulle senere vise sig at blive startskuddet på et sandt vineventyr for regionen, der i dag er kendt over hele verden for sin traditionelle, spanske Rioja vin, der har en dyb og fyldig smag.

Igennem årene er der sket en kvalitetsstigning i vinen fra området, hvilket blot har medført, at endnu flere har fået øjnene op for den traditionelle, spanske vin.

De dominerende druer fra Rioja er bl.a.:

  • Tempranillo - en typisk Rioja rødvin er lavet på den røde drue, Tempranillo, som er kendt for sin kraftfulde og bløde smag, der egner sig helt perfekt til en god middag.
  • Viura - blandt de grønne druer er Viura stærkt repræsenteret, der med sin milde, syrlige smag har en helt karakteristisk friskhed over sig. Det er en af verdens mest udbredte grønne druesorter og er grundet sin milde og forholdsvis neutrale smag blevet anvendt til blandingsvin af forskellig slags. Druen egner sig især godt til traditionelle madretter inden for spansk og fransk madkultur - heriblandt tapas.
  • Grenache - denne røde drue er den anden mest plantede drue på verdensplan og er bl.a. kendt for sin lyse farve og høje alkoholprocent. Den lyse farve skyldes den tynde drueskal, og kan give både kraftige og elegante vine alt efter hvordan winemakeren behandler druen.

Vi forhandler en lang række fantastiske Rioja-vine, bl.a. fra verdenskendte vinhuse som Bodegas Muga, Marqués de Murrieta og Artadi.