Rosevin

Rosévin er perfekt til forår og sommer - find din næste rosé her på siden. Nyd dem! Gerne koldt og med masser af sol og velvære.

pr. side
Vis som Gitter Liste

22 produkter

Faldende orden
  1. Vacheron Le Rose 2020 (ØKO/BIO) - Rosevin
    2020
    Vacheron Le Rose 2020 (ØKO/BIO)
    1 stk.
    Tilbudspris 199,00 DKK Normalpris 318,00 DKK
    • 6 fl. pr. stk.203,00 DKK Spar 21%
    • 12 fl. pr. stk.191,00 DKK Spar 25%
pr. side

Rosévin er en af favoritterne hos mange mennesker når vejret bliver varmere og solen skinner. Der findes rigtig mange forskellige typer af rosé, og uanset hvilken smag du har, er det helt sikkert muligt at finde noget der matcher.

Stilmæssigt kan rosévin variere lige fra de knastørre til de frugtige og selvfølgelig også de søde. Farven kan ligeledes variere en hel del.

Kvaliteten af rosé har udviklet sig utrolig meget, og det er en vintype som har manifesteret sig som en lige så seriøs vin som de bedste hvide, og rødvine. Det er især vinene fra Provence som har vist vejen, og insisteret på at levere den bedste kvalitet. Først har vinene fundet vej til de bedste restauranter og nu efterspørges de også hos den private forbruger.

Teknikken – hvordan laver man rosévin?

Den mest anvendte teknik når man laver rosévin er at fjerne skallerne fra mosten lige så snart at druerne er presset. Farven sidder nemlig i drueskallen så hvis man fjerner den hurtigt tager vinen ikke ret meget farve fra de blå druer. Farven på rosé kan variere utrolig meget, lige fra de helt lyse laksefarvede, som man ofte ser i Provence og andre steder i Sydfrankrig til de meget mørke rubinrøde som man fx kan støde på i Spanien eller andre steder i verden.

Farven betyder ikke nødvendigvis noget for smagen, men det en god tommelfingerregel at jo mørkere vinen er des kraftigere. Der findes dog altid undtagelser i vinens verden.

Hvilke druer bruges der til rosé?

Man kan lave rosé af alle typer blå druer og man kan også blande rød og hvidvin. Dette er mest anvendt på de helt billige konsumvine. Herunder er der nogle af de mest anvendte druer der bruges til rosé, men der findes helt sikkert rigtig mange flere.

Cinsault
Grenache
Mouvedre
Syrah
Pinot Noir
Merlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
Tinta Roriz
Baga
Nebbiolo
Zinfandel
 

Mad og rosévin.

Rosé behøver ikke kun at være henvist til terrassen. Den kan sagtens stå alene, men den gør sig også som en glimrende ledsager til alverdens retter. Meget af det vi spiser om sommeren går fint i tråd med den lyserøde vin, og det kan klare mere end mange umiddelbart tror. De fede fisk som laks og makrel, nye kartofler, asparges, sommergrønt og urter. Syrlige dressinger og saucer, salat Nicoise eller Cesar og en hel kylling på grillen er perfekt med en god rosévin.

Kan rosévin lagres?

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål som vi ofte får. Langt det meste rosé bliver produceret med henblik på at blive drukket indenfor de første par år, men hvis man køber nogle af lidt bedre kvalitet, kan de med stor fordel lagres. De er ikke lige så holdbare som rødvin, da meget af den syre der sidder i skallerne også er med til at konservere vinen, men de gode roséer kan sagtens gemmes 5-7 år fra høståret.

Hvilken temperatur er optimal for rosé

Det passer for langt de fleste rosévine at blive serveret direkte fra køleskabet, især hvis det er på en lidt varm sommerdag. Temperaturen vil nemlig hurtigt stige til de optimale 10-12 grader når den kommer i glasset. Man kan faktisk også bruge temperaturen til at justere vinen lidt. Hvis man ønsker den som en frisk og læskende vin skal den serveres koldt og hvis man har brugt lidt flere penge på vinen, og vil have alle nuancerne ud af den, smager den bedst ved 12-14 grader.