Spansk vin

Vidste du, at Spanien er verdens tredjestørste vinproducent lige efter Frankrig og Italien... men faktisk verdens største vinland målt på vinarmerkenes areal?

Og vidste du, at spansk vin har taget et stilmæssigt kvantespring de seneste 20 år med nye fortolkninger af de gamle klassikere samt genopdagelsen af nogle helt gamle og næsten glemte?

I Danmark er vi heldigvis begyndt at få øjnene op for de mange spændende muligheder, spansk vin i det 21. århundrede har at byde på. Med et enormt udvalg af gode vinregioner, druesorter og vinbønder er der nemlig masser af gode vinoplevelser i vente, når du først er gået i gang med at eksperimentere med vin fra Spanien.

Læs meget mere om vinlandet Spanien nederst på siden

pr. side
Vis som Gitter Liste

267 produkter

Stigende orden
pr. side
Side

Derfor skal du vælge en spansk vin

Spanien råder over en ældgammel vinhistorie, der trækker sine tråde mere end 3000 år tilbage i tiden. Derfor afspejler spansk vin uundgåeligt en symfoni af traditioner, der takket være en ny generation af passionerede og veluddannede vinbønder, har fået vinene til at træde frem i et helt nyt og skarpere lys i de seneste 20 år. I dag er spansk vin på den baggrund fuldt ud ligestillet med nabolandene Frankrig og Italien, og her tænker vi ikke kun på "hverdagsvine", hvor man ellers stadig får rigtig meget vin for pengene i det spanske. Også i Fine Wine-kategorien er områder som Priorat, Rioja, Ribera del Duero og sågar Madrid og Galicien i dag leverandører af udsøgte vine på allerhøjeste niveau.

Det spanske klima egner sig - med sit generelt varme Middelhavsklima - godt til vinproduktion, ja faktisk så godt, at samtlige administrative regioner i Spanien også har deres egne vinproducerende områder - mange af disse med deres egne historiske druer, der er særligt tilpassede deres klima og terroirs. De fleste og generelt også bedste områder finder du i landets nordlige halvdel, men der er undtagelser alle steder med Sherry som et strålende eksempel allerlængst mod syd. 

Blandt de mest klassiske, spanske druer finder du bl.a. Tempranillo og Garnacha (Grenache), der begge typisk giver kraftfulde rødvine. Inden for grønne druer er Albariño, Verdejo og på det seneste også Godello tilsvarende været med til at sætte spansk hvidvin i et helt andet, mere attraktivt lys end tidligere. 

Vi har et stort udvalg af spanske vine til enhver smag

Uanset om du er til rødvin, hvidvin eller noget helt tredje, så har vi hos Laudrup Vin et stort udvalg af god vin baseret på traditionelle, spanske druer, der laves i et væld af stilarter og derfor helt sikkert også rammer den smagsoplevelse, du er interesseret i..

 

Blandt vores spanske vine finder du bl.a.:

  • Spansk rødvin - vi har et stort udvalg af lækre spanske rødvine baseret på klassiske, spanske røde druer som fx Tempranillo, der giver dig masser af fyldig smag.
  • Spansk hvidvin - vælg imellem lette, spanske hvidvine fra forskellige årgange og med karakteristiske druesorter, som kan udvide dine perspektiver på traditionel hvidvin.
  • Spansk mousserende vin - skal der være plads til lidt ekstra selvforkælelse eller fejring af en festlig begivenhed, så byder Spanien på et spændende udvalg af spansk mousserende vin, som du kan forkæle dig selv og dine gæster med. 
  • Spansk dessertvin - find lækkert, spansk vin inden for kategorien spansk dessertvin, der byder på unikke, søde druer til dig, der har en sød tand. Dessertvin egner sig både i forbindelse med en god dessert men kan også nydes alene fx som et festligt indslag om aftenen.
  • Rosé fra Spanien - intet slår et iskoldt glas rose på en varm sommerdag på terrassen, og du finder faktisk masser af spændende alternativer inden for rosé fra Spanien, som du kan bruge den kommende sommersæson på at udforske.

Er du på udkig efter en bestemt spansk vin - fx fra en spansk region, en udpeget druesort eller andet?

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den. Har vi ikke den specifikke vin på lager, kan vi foreslå en anden spansk vin, som læner sig tæt op ad den, du søger efter.

 

Sådan finder du de bedste spanske vine

Det kan være svært at finde hoved og hale i det store udvalg af spanske vine, som du finder på vores hjemmeside. Derfor står vi hos Laudrup Vin altid klar til at rådgive dig om valget af din næste vin fra Spanien - bl.a. ved at kortlægge:

  • Måltid - vi har gjort det nemt for dig at vælge din vin på baggrund af dit måltid, da du på vores hjemmeside kan filtrere din søgning, så du nemt kan få dig et overskueligt overblik over hvilken spansk vin, der fx bedst egner sig til fisk, skaldyr, kalv eller til ostebordet. På den måde kan du være sikker på at få den helt rigtige vin med, der kan være prikken over i’et på en udsøgt middag for dig og dine gæster.
  • Økologi - går du op i økologi, kan du med fordel udforske vores store udvalg af økologisk spansk vin, som inden for de seneste år har oplevet en god stigning i salget.
  • Begivenhed - er du på udkig efter en god vin i forbindelse med en gave eller en reception, kan du finde et stort udvalg af spansk vin, der vil egne sig helt perfekt til formålet. Du går aldrig galt i byen med en god flaske vin, og med den rette hjælp kan vi hurtigt finde en god variant.
  • Personlige præferencer - uanset om du køber spansk vin til dig selv eller som gave til en, der står dig nær, så er personlige præferencer helt afgørende for at ramme plet, når du køber din vin. Er du fx til søde, sure eller bitre druer - og ønsker du en skarp eller blød og afrundet smag på din vin? Mulighederne er mange inden for det store udvalg af spanske vine.

Har du nogen spørgsmål til vores vin fra Spanien?

Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan finde vores bud på de bedste spanske vine til dig. Vi er eksperter inden for spansk vin, og vi kan derfor helt sikkert hjælpe dig godt på vej mod dit næste køb.