Hvidvin

Skønne hvidvine fra hele verden og i alle prisklasser.

Find den helt rigtige hvidvin, ved at bruge filtreringsmulighederne her på side

Vis som Gitter Liste

297 produkter

Faldende orden
 1. Louis Latour Ardeche Chardonnay Halvflaske - Hvidvin
  2020
  Louis Latour Ardeche Chardonnay Halvflaske
  1 stk.
  Tilbudspris 119,00 DKK Regulær pris 150,00 DKK Fra 89,00 DKK
  • 6 fl. pr. stk.105,00 DKK Spar 30%
  • 12 fl. pr. stk.89,00 DKK Spar 41%
 2. Quartz Reef Pinot Gris - Hvidvin
  2020
  Quartz Reef Pinot Gris
  1 stk.
  Tilbudspris 280,00 DKK Regulær pris 300,00 DKK Fra 218,75 DKK
  • 6 fl. pr. stk.245,00 DKK Spar 18%
  • 12 fl. pr. stk.218,75 DKK Spar 27%
 3. Luis Anxo Vina de Martin Os Pasas - Hvidvin
  2019
  Luis Anxo Vina de Martin Os Pasas
  1 stk.
  Tilbudspris 298,00 DKK Regulær pris 319,00 DKK Fra 229,00 DKK
  • 6 fl. pr. stk.238,00 DKK Spar 25%
  • 12 fl. pr. stk.229,00 DKK Spar 28%
Side
pr. side

Hvidvin er en type vin, der er lavet af grønne druer, hvor skindet typisk er fjernet før gæringen. Denne type vin er kendt for sin lyse gule farve og en række forskellige smagsvarianter, der spænder fra tør og sprød til fyldig og frugtagtig.

Hvidvin kan fremstilles på en række forskellige måder, herunder ved at anvende forskellige druesorter, gæringsteknikker og lagringsmetoder. Nogle af de mest populære hvidvinsdruesorter inkluderer Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling.

Chardonnay dyrkes særligt i Bourgogne-regionen i Frankrig og i Californien i USA. Men er den mest plantede hvide drue, og findes derfor snart i alle verdensdele. Denne druesort kan producere en fyldig og cremet hvidvin med smagsnoter af lime, fersken, abrikos og vanilje.

Sauvignon Blanc er en druesort, der ofte dyrkes i Bordeaux og Loire-regionen i Frankrig og i New Zealand. Denne druesort producerer en tør og sprød hvidvin med smagsnoter af grønne æbler, citron og græs.

Riesling er også en af de mest populære druesorter, som ofte dyrkes i Tyskland og i Alsace-regionen i Frankrig. Denne druesort kan producere en sød og frugtagtig hvidvin med smagsnoter af æble, lime og honning. Tørre Riesling-vine med flot syre bliver dog mere og mere moderne.

Udover disse kendte druesorter er der mange andre sorter, der bruges til at fremstille hvidvin, og der er også mange forskellige stilarter af hvidvin, der varierer i sødme, syreindhold og krop.

Hvidvin serveres ofte køligt og kan være en fremragende ledsager til en række forskellige fødevarer, herunder fisk, skaldyr, kylling og grøntsager. Hvidvin kan også nydes alene som en forfriskende drink eller som en ingrediens i cocktails og andre drikkevarer.

Når man køber hvidvin, er det vigtigt at overveje druesorten, regionen, producenten og årgangen, da disse faktorer kan påvirke smagen og kvaliteten af vinen. Derudover kan opbevaring og serveringstemperatur også påvirke smagsoplevelsen, så det er vigtigt at følge anbefalingerne fra producenten eller en af vores sommelier.