- Producent
- Type
- Varenr.0557.2020
- Land
- Område
- StørrelseHalvflaske (37,5cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Rød perle af en dessertvin lavet på 100% Mataró (Monastrell) fra Alta Alellas økologisk dyrkede vinmarker nord for Barcelona. For at skabe denne vintype høstes druerne meget sent og har derfor et meget højt sukkerindhold ved vinificeringen. Her gærer mosten først i ståltanke i 6 måneder, hvor daglige overpumpninger forsikrer at drueskallerne hele tiden holdes våde og derigennem bidrager med størst mulige farve- og smagsintensitet. Efter en let og forsigtig presning har vinen så lagret i franske egetræsfade indtil frigivelsen året efter. I glasset fremstår vinen mørk og intens med et violet skær. Aromaen bidrager derpå med associationer til både solbærlikør, mørk chokolade, blommer, lakrids og japansk grøn te med tilføjelser af blommer i smagen. På tungen følger desuden en sublim mineralsk og koncentreret frugt, der i mødet med fjøjlsbløde tanniner og den sødlige afslutningen gør vinen til et oplagt match til f.eks. chokoladekager og ris á la mande. Smid den gerne på karaffel en times tid før servering ved 10-12 grader! Det være sig i dag eller helst inden for 10 år fra høståret. 5/6 stjerner, Aarhus Update, december 2018: Dette spanske bud på en vin til risalamande dufter af sort the, modne blåbær og brombær. I munden er den ekstrem blød og fyldig. Det kan skyldes alkoholen og sukkeret, hvor alkoholen er fantastisk pakket ind i velour og krop. Det er en unik vin med alt den sødme, alkohol og frugt, der skal til at matche risalamanden.
Skriv din egen anmeldelse