2021

Bouzereau Beaune 1. Cru

Bouzereau Beaune 1. Cru er kendt for deres blomstrede og elegante stil, der dog får et mørkere og mere rustikt spark på bagtungen.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 609,00  DKK
  • Køb 12 og spar 609,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 679,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
779,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    4535.2021
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue

Om Vincent Bouzereau Beaune 1. Cru

Enkelte af Bouzereaus parceller i Côte de Beaune har en højere koncentration af ler i jordbund end de omkringliggende hvidvinsmarker og har derfor opnået 1er Cru-status for Pinot Noir.

Vinificering

Vinene herfra er således kendt for deres blomstrede og elegante stil, der dog får et mørkere og mere rustikt spark på bagtungen. I dette tilfælde har druerne da også opnået karaktér og dybde nok til at inkludere en mindre andel hele klaser under vildgæringen. Derpå er der fulgt ca. halvandet års fadlagring inden aftapning.

Aroma og smag

Frækt og forførende lokker aromaen på den baggrund med animalsk vildskab, skovbund, peber og beskedent ristede noter, der lægger sig kælent om den røde frugtkerne af hindbær, kirsebær og blommer og toppes med florale associationer til rose og viol. På tungen indtages rampelyset for alvor af den røde frugt, dette i harmonisk balance med mellemkraftige tanniner og en saftig frugtsyre.

Det hele forenes til slut i en ren, slank men ikke just ranglet krop og en lang, letsvævende eftersmag fuld af nerve og frispressede bær.

Serveringsforslag

Vinen har rigelig elegance til at blive nydt alene. For den størst mulige oplevelse anbefaler vi dog at servere den til eksempelvis svampe a la crème på grillet brød, stegt fjerkræ eller fuglevildt samt kalv med svampe-/bèarnaisesauce. Prøv den også stegt aubergine eller gratinerede portobellosvampe med ovnbagte jordskokker og øvrige rodfrugter.

Vi anbefaler at servere den ved 14-16 grader inden for godt og vel 15 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bouzereau Beaune 1. Cru
Din bedømmelse