Don PX 1993 Gran Reserva

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 619,00  DKK
 • Køb 12 og spar 619,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 699,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
799,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Toro Albalá
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0753.1993
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  18
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Don PX 1993 Gran Reserva

For 30 år siden høstede folkene bag Toro Albalá druerne til denne intense og ekstremt komplekse dessertvin i sydspanske Montilla-Moriles. Præcis samme år begyndte Michael Laudrup og Per Buhl at importere de allerførste flasker vin fra netop Spanien hjem til Danmark: Laudrup Vin var født, og med denne jubilæumsvin markerer vi vores lange fælles rejse på i alt 30 år!

Vinificering

Jubilæumsvinen er lavet på 100% soltørrede Pedro Ximénez-druer - i daglig tale PX - der her giver en sød vine med en forbløffende koncentration og sødme. Producenten Toro Albalá har som sin specialitet at arbejde med netop denne drue, og vinen står som et pragteksempel på dens potentiale efter intet mindre end 30 år på egetræsfade i Toro Albalás uendelige kældergange.

Aroma og smag 

I næsen giver vinen en sød, mørk og intens karaktér med en enormt udviklet næse af tobak, kakao, lakrids, appelsin, sorte oliven, ferskensirup, arabisk kaffe, vanilje og kanel.

På tungen er den tyktflydende, insisterende sød og intens men samtidig holdt i balance af en frisk syre, som skyldes de kolde nætter i Montilla-Moriles, dengang det hele startede for Laudrup Vin.

Serveringsforslag

Vinen nydes nedkølet i likørglas (ikke over 10 grader). Selv om den er en fremragende dessert i sig selv, kan den også være en perfekt partner til blå ost, kager, is og årstidens søde frugter.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Don PX 1993 Gran Reserva
Din bedømmelse