2022

Foti I Vigneri Rosso White Label

Frugtbåren og karismatisk Nerello Mascalese fra Etnas østside.

90 point - Vinous
"a total pleasure"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00  DKK
 • Køb 12 og spar 309,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 349,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5625.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

90% Nerello Mascalese og 10% Nerello Cappuccio - her i en åbenhjertigt frugtbåren og let krydret udgave fra den østlige del af Etna, hvor Foti ligeledes høster frugten til deres hvidvine. Også Nerello-stokkene opbindes til stolper af kastanjetræ efter den ældgamle Alberello-teknik, der desuden ledsages af Fotis holistiske, sprøjtefri tilgang, nu vi er ved det traditionelle. Dermed sikres det ærligste og renest tænkelige udgangspunkt for at kunne lave ægte terroir-vin som denne.

Vinificering

I Vigneri White Label er i bund og grund den samme vin som deres "Black Label", der kun adskiller sig i kraft af lagringsmetoden. Ved høsttide udføres alt for begges vedkommende med hånd- og for den sags skyld fodkraft, når de hele klaser nedtrampes med fod i et flere hundrede år gammelt stenkar og dernæst presses med Siciliens ældste druepresse. 

Herefter gæres og lagres White Label i rustfri ståltanke - ganske enkelt for at skabe det renest tænkelige udtryk af Nerello Mascalese-druen i denne østvendte terroir-version.

Aroma og smag

I glasset fornemmes fra første færd en overvejende lys og saftig frugt, der kan virke overraskende for en vin fra så sydlige himmelstrøg. Mere konkret udtrykkes det af syrlige kirsebær og måske også lidt jordbær, som dog også indebærer præg af mørkere frugt og dertil krydrede indslag af timian, rosmarin og lavasten.

På tungen er vinen levende og forfriskende i sin mediumfyldige, mineralske smag og harmoniske eftersmag. De moderate tanniner tilbyder desuden struktur, dog intet der forhindrer den i at blive drukket i sine unge år.

Serveringsforslag

Vi foreslår, at du serverer den ved 14-17 grader - gerne til bøf wellington, pasta med svampe eller italienske fennikel-pølser og grøntsager direkte fra grillen. 


Anmeldelser og point

90 point - Vinous

"The 2022 Rosso is a total pleasure with rosy florals, savory herbs and crushed raspberry fruit. This is juicy and fruit-focused with ripe wild berries and sweet spices under an air of inner violet florals. It finishes pleasantly chewy and long, with a licorice tinge, leaving the mouth watering for more."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Foti I Vigneri Rosso White Label
Din bedømmelse