- Producent
- Type
- Varenr.5621.2020
- Land
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- StilElegant & kompleks
Den ypperste vin fra I Vigneri er – som søskendevinen Vigna di Milo – sprød og mineralsk tilsat ekstra dimensioner af kompleksitet, modenhed og kropsfylde fra den blot 0,3 hektar "store" parcel (eller Palmento, som de siger på siciliansk) "Caselle" i 750 meters højde. Her midtvejs mellem Mt. Etnas krater og det ioniske hav står den tilplantet med upodede Carricante-stokke bundet op på stolper af kastanjetræ efter den ældgamle Alberello-teknik, som sikrer druerne den højest tænkelige kvalitet.
Caselle giver i snit liv til bare 1200 flasker vin om året. Det er imidlertid den pris, man må betale, når man som Salvo Foti og hans folk ønsker at arbejde med naturens egne processer snarere end imod dem, og de flasker, der rent faktisk er til at få fat på, er til gengæld ubeklageligt velskabte i vores optik.
Vinificering
Også i vinhuset præges arbejdet af det ærlige og naturlige; her bruges ingen bioteknologier, vinen flyttes og tappes altid i henhold til månens faser, når dens aromatiske potentiale er på sit højeste, og der hverken filtreres eller klares inden aftapning.
I mellemtiden gæres og lagres Caselle 12-15 måneder på 500-liters egetræsfade, der bidrager til vinens fyldighed og kompleksitet.
Aroma og smag
I næsen leverer den en bred, udviklet og mangefarvet buket af blomsterhonning, honningmelon, pærepuré, kvædemarmelade, tørret mango, cedertræ, anis, tørrede markblomster, urter, bivoks og hvid nougat.
Over alt på tungen er vinen dyb, kompleks og langstrakt med en forfriskende vitalitet og en behageligt krydret finish, der bringer modspil til den sødmefulde frugt.
Serveringsforslag
Caselle er i den grad en vin, som fortjener at blive serveret til lækker mad, eksempelvis honningglaserede fjerkræ med sprøde pastinakchips og ristede vilde svampe og græskarkerneolie, friskgrillet laks med urter og rosmarin-gnocchi samt den italienske efterårsklassiker over dem alle: svampe-risotto.
Vi foreslår dig at nyde den ved 8-10 grader inden for 15 år fra høståret.