2021

Franz Haas Manna Schweizer

Skøn eksotisk cuvée på fem druesorter, de færreste måske forestiller sig, at man kan blande med succes. Men DET kan man altså, og vi kan på det varmeste anbefale at prøve kræfter med denne top-hvidvin fra Franz Haas!

 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00  DKK
 • Køb 12 og spar 309,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 345,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5194.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Franz Haas Manna Schweizer

Franz Haas senior dedikerede i1995 denne eksotiske cuvée til sin hustru, Maria Luisa Manna. Siden da har Manna Schweizer gjort sig som en af de mest interessante og spændende vine i Alto Adige!

Manna Schweizer laves på intet mindre de fem druesorter Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, den lokale Kerner samt senthøstet Traminer Aromatico (Gewürtztraminer) i et usædvanligt men forbavsende vellykket blend, hvor hver druesort får den kærlighed, de hver især fortjener og dog fletter sig problemfrit ind i hinanden uden at nogen skiller sig markant ud fra flokken..

Vinen er således intens, aromatisk, harmonisk og frisk på ét og samme tidspunkt, og vi tror, at du vil blive lige så imponeret som os!

Vinificering

De fem druesorter dyrkes på vidt forskellige marker fra 300 og op til 800 meters højde. Endvidere modnes de på meget forskellige tidspunkter, og bl.a. derfor både høstes og vinificeres de hver for sig; Chardonnay og Sauvignon Blanc gæres i egetræsfade, resten i ståltanke inden de alle samles i store tanke. Her lagres de i minimum 12 måneder på de bundfældne gærrester for til sidst at blive hældt på flaske.

Aroma og smag

Den færdige vin er intenst citrongul med et gyldent skær, og aromaen er både overraskende, spændende, ren og kompleks med stort aromatisk overskud af friske citroner, ferskner, mango, grapefrugt, lime, blomsterhonning og knust kridt.

På tungen er der frugt, hasselnødder og eksotiske krydderier for pengene - det hele holdt i en rank og livlig stil af mineraler og en frisk syre, og tak for dét!

Serveringsforslag

Hos Franz Haas understreger de igen og igen, hvor fremragende Manna passer til sushi og andre østasiatiske retter bygget på soja. Endvidere harmonerer vinens krydrede indslag forbilledligt til marokkansk kylling, men du kan altså også bare gå 'all in' på det italienske i form af risotto og pizza eller for den sags skyld en lækker spansk skaldyrspaella!

Vi anbefaler servering ved 10-12 grader i op til 10 år fra høståret.

Anmeldelser og point

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Franz Haas Manna Schweizer
Din bedømmelse