2021

FX Pichler Riesling Ried Burgstall

Citrussaftig, finpoleret - tør man sige sofistikeret? I hvert fald er Ried Burgstall en ganske enkelt fremragende riesling fra kongen af Wachau.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
399,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5940.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om FX Pichler Riesling Ried Burgstall

Burgstall-marken ligger på et højt plateau, der udsættes for lidt af hvert hvad angår vind, vejr men også sol. Og så indeholder jorden både gnejs, granit og sand, hvilket er perfekt, hvis man ønsker at lave læskende, mineralsk og citrusfikseret Riesling... Og selvfølgelig vil man det!

Vinificering

Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke og kun ved brug af det naturlige gær. Herefter har den gennemgået en nænsom filtrering ved aftapning.

Aroma og smag

Ad denne vej opnår Burgstall resultatet er en herlig, frisk og ungdommelig vin med en stor og fyldig aroma af saft og skal fra citroner og lime såvel som frisk mynte, salvie, kornblomster og hvid ferskenfrugt.

På tungen er den tør med en underliggende sødmefuldhed. Og smagen er uforbeholdent ren, finpoleret og frisk i en samtidigt læskende og saftig jargon, der får dig til at glemme alt om overgjort tung Wachau-riesling, som kan være en ting blandt andre producenter: Her handler alt således om charme elegance, umiddelbar charme og langvarig nydelse.

Serveringsforslag

Vi anbefaler servering til f.eks. vegetariske anretninger - både friske og fra panden - samt til pivfriske stenbiderrogn og rejer, ceviche eller til mildt krydrede anretninger med fis eller fjerkræ. Prøv den også til retter f.eks. Vietnam og Thailand.


OBS: FX Pichler meldte sig fra 2021 ud af Winea Wachau - den lokale appellation, hvor man ud fra betegnelserne 'Steinfeder', 'Federspiel' og 'Smaragd' kategoriserer druernes modenhed ved høsttidspunktet og dermed vinens stil.
I en tid, hvor det ikke længere er en kunst at få sine druer til at opnå fuld modenhed - snarere tvært i mod - ligger udfordringen dog mere i at få vinene til at holde balancen og dermed elegancen, hvis man spørger FX Pichler.
Derfor hedder denne enkeltmarksvin Burgstall ikke længere 'Federspiel'. Imidlertid er druematerialet det samme som altid, og vinens charme minder umiskendeligt om den fra de forrige årgange!

Anmeldelser og point

94 point - James Suckling, september 2022
"Lovely, ripe peachy nose, but also notes of pink grapefruit and a touch of hibiscus. Juicy and concentrated, with excellent wet-stone minerality that lights up the bold and refreshing finish. Clearly the best vintage to date of this wine. From organically grown grapes. Vegan. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:FX Pichler Riesling Ried Burgstall
Din bedømmelse