2021

FX Pichler Riesling Ried Burgstall

Udsolgt
 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
399,00 DKK
 • Køb 6 og spar 334,00 DKK  16% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 299,00 DKK  25% pr. stk.

Burgstall-marken ligger på et højt plateau med et terroir, der udsættes for lidt af hvert hvad angår vind, vejr men også sol. Og så indeholder jorden både gnejs, granit og sand - perfekt for læskende, mineralsk og frugtdreven Riesling.

Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke og kun ved brug af det naturlige gær. Herefter har den gennemgået en nænsom filtrering ved aftapning. Dermed opnår Burgstall sultatet er en herlig, frisk og ungdommelig vin med en stor og fyldig aroma af citrusfrugt, frisk mynte, salvie og anis. Smagen er helt ren og frisk og i en meget læskende og saftig stil.

Glem alt om overgjort tung Wachau-riesling: dette er elegance, umiddelbar charme og langvarig nydelse. Vi anbefaler servering til f.eks. vegetariske anretninger - både friske og fra panden - samt til stegte skaldyr, ceviche eller mildt krydrede fiske- og kyllingeretter fra f.eks. Vietnam og Thailand.

En helt igennem fremragende riesling fra kongen af Wachau.

Obs: FX Pichler har fra 2021 meldt sig ud af Winea Wachau - den lokale appellation, hvor man ud fra betegnelserne 'Steinfeder', 'Federspiel' og 'Smaragd' kategoriserer druernes modenhed ved høsttidspunktet og dermed vinens stil.
I en tid, hvor det ikke længere er en kunst at få sine druer til at opnå fuld modenhed - snarere tvært i mod - ligger udfordringen dog mere i at få vinene til at holde balancen og dermed elegancen, hvis man spørger FX Pichler.
Derfor hedder denne enkeltmarksvin Burgstall ikke længere 'Federspiel'. Imidlertid er druematerialet det samme som altid, og vinens charme minder umiskendeligt om den fra de forrige årgange!

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  FX Pichler
 2. Type
  Type
  Hvidvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  5940.2021
 4. Område
  Område
  WACHAU
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:FX Pichler Riesling Ried Burgstall
Din bedømmelse