2019

Tenuta di Ghizzano Veneroso Terre di Pisa (ØKO/BIO)

Saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks signaturvin på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. Toscana, når det er bedst!

94 point - Vinous

91 point - Decanter

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2019

Tenuta di Ghizzano Veneroso Terre di Pisa (ØKO/BIO)

Fra 279,00  DKK
  • Køb 12 og spar 279,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 315,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
359,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5305.2019
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13,5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Elegant & kompleks
  11. Anmelder
    Anmelder
    Vinous
  12. Point
    Point
    94

Om Tenuta di Ghizzano 'Veneroso' Terre di Pisa

Tenuta di Ghizzanos Signaturvin er en banebrydende økologisk vin - på sin vis ærkeklassisk, på den anden side helt unik - der viser vejen for de øvrige, knapt så berømte producenter i dette lille men spændende højkvalitets-område umiddelbart vest for Chianti. Byggestenene består således af ca. 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon fra vingårdens bedste marker, der ligesom resten af bestanden hos Ghizzano stortrives med den økologiske og biodynamiske filosofi, de udspringer af.

Smagen er dermed både saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks - altså Toscana, når det er bedst!

Vinificering

Efter den manuelle høst bringes de friske druer forsigtigt til vinhuset, hvor de sorteres og omhyggeligt fodtrampes, inden de hældes til gæring i store, åbne træbeholdere. Her overlades arbejdet så til den vilde gær, som spontant begynder de tre ugers omdannelse af most til vin.

Når vinen er gæret færdig, hældes den fra drueskallerne og videre på 500-liters egetræsfade til i 16 måneders lagring, hvor den får lov at bygge på med ekstra aromaer, mens kanterne afrundes.

Aroma og smag

Den færdige vin er på den konto i den fyldige omend langt fra oppulente ende af spektret, også i duften, hvor mørke blommer, let bitre kirsebær og nænsomme solbær byder valnødder, salvie, mynte, skovbund, jern og såmænd lidt frisk pibetobak op til dans.

Smagen er kraftig uden at være intens, fyldig uden at være fed og generøs uden at være sød. Tanninstrukturen er så moden, at den nærmest bliver cremet, mens frugtsyren og den mineralske energi løfter niveauet højt op i den lange, komplekse og dog saftige eftersmag.

Serveringsforslag

Dette er en dejlig "all-round-rødvin", der dog især excellerer til simregryderne og lignende bastante retter - ikke mindst fra det italienske køkken i form af en omgang vildsvine-ragù, Osso Bucco eller diverse lufttørrede skinker og pølser. Prøv da også lige en langtidsstegt aubergine, som undervejs får følge af en hvidløgs-intens tomatsovs samt olivenolie-vendte salvieblade på toppen.

Hæld den gerne på karaffel en times tid inden du serverer den - i øvrigt helst ved 15-18 grader.

Anmeldelser og point

94 point - Vinous, februar 2025

"Ghizzano's historic red, first produced in 1985, this blend of Sangiovese and Cabernet Sauvignon from old vines is fermented with indigenous yeasts in 30hl open-top oak vats, then matured for 16 months in 500l oak barrels followed by 14 months in bottle. This 2019 features a concentration of funky wild berries and spice, lovely texture, subtle tannins and balancing acidity. Its a bit one-dimensional at present, but give it more time and you'll be rewarded."

91 point - Decanter, april 2023

"Ghizzano's historic red, first produced in 1985, this blend of Sangiovese and Cabernet Sauvignon from old vines is fermented with indigenous yeasts in 30hl open-top oak vats, then matured for 16 months in 500l oak barrels followed by 14 months in bottle. This 2019 features a concentration of funky wild berries and spice, lovely texture, subtle tannins and balancing acidity. Its a bit one-dimensional at present, but give it more time and you'll be rewarded."