2022

Landcraft Loureiro

Tropisk frugtig og druemost-saftig Vinho Verde baseret på Lima-dalens ubestridte druefavorit; Loureiro.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 139,00  DKK
 • Køb 12 og spar 139,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 155,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
179,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  0990.2022
 3. Land
  Land
 4. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 5. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 6. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 7. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

I Lima-dalen i det nordlige Vinho Verde mødes øjet alle steder af sort skifer, hvilket sammen med den kølige atlantiske indflydelse bringer de allerbedste sider frem i druesorten Loureiro. Til sammenligning trives den mere berømte Alvarinho (Albariño) bedre i granit, men for denne Loureiro, hvor smagens energi i højere grad kommer af tekstur end fra decideret høj syre, er skifer-underlaget tydeligvis dens bedste ven. Ja læs nu bare her:

Vinificering

Duoen bag Landcraft hedder Nuno og Daniela, og ligesom i marken, hvor alt foregår manuelt og sprøjtning kun finder sted i yderste nødstilfælde, er deres mål med vinfremstillingsprocessen altid at minimere antallet af forstyrrende indgreb for i stedet at maksimere udtrykket fra Lima-dalens terroir.

Straks efter høst koldmacereres druerne således 12 timer i vinhuset (dermed kan man undgå at svovle dem, mens mosten undervejs gives ekstra lidt nerve og tekstur fra skalkontakten), inden den vilde gær af sig selv begynder sit arbejde med at omdanne mosten til vin. Når gæringen er færdig, lagres vinen på de fine gærrester i rustfri ståltanke, og efter 8 måneder med jævnlige omrøringer (battonage) af gærresterne kan vinen hældes på flaske.

Aroma og smag

Den færdige vin har i næsen noget umiddelbart frugtigt og druemost-saftigt over sig, der ved første møde får os til at tænke på en vellavet Riesling Kabinett. Frugten er lige så citrusdrevet, måske lidt mere tropisk og endelig også mere blomsterpræget, som når vores egne danske Mirabeller eller æbletræer står i fuld flor. 

På tungen er vinen slank, endnu en gang saftig og også mere tør, end man fra duften skulle tro. Syren er lavere end i Riesling og for den sags skyld end i søstervinen på Alvarinho, og dens mineralske greb om bagtungen sender i højere grad tankerne mod salt og skifer. I eftersmagen skinner Loureiros naturlige frugtsødme alligevel igennem, hvilket får vinen til at fremstå dejligt legende og uformel.

Serveringsforslag

Vi foreslår denne vin til smørrebrød, friske salater og milde karryretter - især i sommerhalvåret, hvor du også kan nyde den uden mad under solen som det mest naturlige i verden.

Serveres nedkølet - men ikke nødvendigvis iskold - ved 6 og helt op til 12 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Landcraft Loureiro
Din bedømmelse